REKLAMI GEÇ

Köpek bağlasan durmaz ama…

Köpek bağlasan durmaz ama…

Polis, Honaz yolu üzerinde terk edilmiş virane bir evde yasadışı bir şekilde satılmak üzere köpek yetiştirildiğini tespit etti. Halk arasında “Köpek bağlasan durmaz” diye tabir edilecek derecede pislik içinde yaşamaya mahkum edilen hayvanların durumu içler acısıydı. Hayvan başına yasadışı barınağın sahibine hayvan başına 89 TL para cezası kesildi. Denizli Hayvanları Koruma Derneği, köpeklerin buradan alınarak daha sağlıklı bir ortama alınması için yasal girişim başlattı.

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2014 Pazar, 11:44

Honaz yolu üzerindeki terk edilmiş evde 28 köpek ip ve zincirlere bağlı olarak rezil bir ortamda yaşamlarını sürdürüyor. Sahibinin burada yetiştirdiği köpekleri satarak gelir sağladığı ihbarı üzerine, polis ekipleri yasadışı köpek barınağına baskın yaptı. 

Sağlıksız koşullarda tutulan köpeklerin, karnelerinin mühürsüz olduğu ve aşılarının yapılmadığı belirlendi. Köpekleri burada tutan kişiye hayvan başına 89 TL para cezası kesildi.

Bu olayın peşini bırakmayan Denizli Hayvanları Koruma Derneği köpeklerin, bu kişinin elinden alınması için yasal işlem başlattı. Dernek Başkanı Simge Ünal, vatandaşların sağlıksız barınaklarda hayvan besleyenleri Denizli Hayvanları Koruma Derneği’ne şikayet etmelerini istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı