REKLAMI GEÇ

Korona yasaklarına uymayanlara ceza yağdı

Korona yasaklarına uymayanlara ceza yağdı

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin koronavirüs yasaklarına yönelik denetimleri sürüyor. Son bir hafta içinde maske takmayan, sosyal mesafeye uymayan, kısıtlamayı ihlal eden ve karantinadan kaçanlara 221 bin 660 lira para cezası kesildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2021 Pazartesi, 17:33

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri koronavirüs kurallarına yönelik denetimlerini sürdürüyor. 25-31 Ocak tarihleri arasında kuralları ihlal edenlere yine ağır cezalar kesildi.

SOKAĞA ÇIKANLARA CEZA
Hafta içi akşam, hafta sonları da tam gün olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması yine en çok ihlal edilen kurallardan biri oldu. Cumartesi ve pazar günü 100, hafta içi de 86 olmak üzere toplam 186 kişi sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etti.

Kısıtlamayı ihlal edenlere polis tarafından 167 bin 400 lira para cezası kesildi.

48 KİŞİ SOSYAL MESAFEYE UYMADI
Koronavirüs yayılımının önüne geçen önemli kurallardan biri olan sosyal mesafeye uymayanlar da polis denetimlerinden kaçamadı. 25-31 Ocak tarihleri arasında sosyal mesafe kuralına uymayan 48 kişiye 42 bin 640 lira para cezası yazıldı.

MASKE CEZASINDA AZALMA VAR
Koronavirüs kurallarının en önemlilerinden biri olan maske takma zorunluluğuna uymayanların sayısı ise her geçen gün azalıyor. Kısıtlamanın ilk zamanlarında en çok ceza yazılan kural olan maskede önemli mesafeler alındı. Polis, son bir hafta içinde yalnızca 11 kişiye maske cezası kesti. Bu kişilere toplam 9 bin 900 lira ceza yazıldı.

2 KİŞİ KARANTİNAYA UYMADI
Koronavirüs testleri pozitif çıkan ya da temaslı oldukları için karantinada bulunması gereken 2 kişi sokakta yakalandı. Bu kişilere bin 720 lira para cezası kesildi, zorunlu karantina için KYK yurduna gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı