REKLAMI GEÇ

Koronaviras önlemlerine uymayan 438 kişiye ceza yağdı

Koronaviras önlemlerine uymayan 438 kişiye ceza yağdı

Denizli Emniyet Müdürlüğü, koronaviras önlemleri kapsamında alınan kuralların denetimini sürdürüyor. Son bir haftada denetimlerde kuralları ihlal ettikleri belirlenen 438 kişiye 543 bin 300 lira para cezası kesildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2021 Pazartesi, 15:11

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs önlemlerinin denetimlerini sürdürüyor. 4-10 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde maske, mesafe, karantina ve sokağa çıkma kısıtlaması kurallarını ihlal ettiği tespit edilenlere ceza yağdı.

KARANTİNA İHLALİ
Koronavirüs testi pozitif çıkan ya da temaslı olduğu için karantinada olması gerekenleri evlerinde denetleyen polis, bir kişinin karantinada olması gerekirken sokakta olduğunu belirledi. Bu kişiye 3.150 lira para cezası kesilirken, YKY yurdunda zorunlu karantinaya alındı. Ayrıca bu kişi hakkında TCK’ya göre adli işlem başlatıldı.

279 KİŞİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINI İHLAL ETTİ
Hafta içi 21.00/05.00, hafta sonları da tam gün olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması en çok ihlal edilen koronavirüs önlemlerinden biri. 4-10 Ocak tarihleri arasında hafta içi 112, hafta sonu da 167 kişi sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal etti.

Polis, kısıtlamayı ihlal eden ve sokakta yakalanan 279 kişiye toplam 260 bin 100 lira para cezası uyguladı.

SOSYAL MESAFE İHLALLERİ
Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri özellikle koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olması gereken işyerlerine yönelik denetimler yapıyor. Kurallara uymayan ve işyerlerinde bulunanlar ile sokakta sosyal mesafeyi ihlal edenlere de ağır cezalar kesiliyor.
Denetimler sosyal mesafe ihlali yaptığı belirlenen 128 kişi hakkında işlem yapıldı, bu kişilere toplan 253 bin 50 lira para cezası kesildi.

MASKE TAKMAYANLARA DA CEZA YAĞDI
Polis, koronavirüs bulaşını engelleyen en önemli tedbirlerden olan maske konusunda da titiz davranmayı sürdürüyor. Bu kapsamda yapılan denetimlerde maske takmadığı belirlenen 30 kişiye 27 bin lira ceza uygulandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı