REKLAMI GEÇ

Kuyumcu soygununda dikkat çeken detay

Kuyumcu soygununda dikkat çeken detay

Sabaha karşı kuyumcuyu soyan ve hırsızlığı fark eden gece bekçileri tarafından yakalanan maskeli soyguncu sorguya alındı. Zanlının ilk ifadesinde prematüre bebeğinin ameliyatı için bu yola başvurduğunu söylediği ileri sürüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2019 Pazartesi, 14:51

DENİZLİ (AA)
Sabah erken saatlerde Saraylar Mahallesi’nde bulunan kuyumcuya camını kırarak giren Abbas T. yaklaşık 50 bin liralık ziynet eşyası çaldı, alarmı duyan gece bekçileri tarafından da kovalamaca sonucu yakalandı.

Zanlı gözaltına alınırken, polis kaçarken düşürdüğü altınları da buldu. Gece bekçileri tarafından polise teslim edilen zanlı, önce sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü, ardından da Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.

“KEŞKE BU YOLA BAŞVURMASAYDI”
Denizli Sarraf ve Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, zanlının, kepengi olmayan kapıdaki camın çekiçle bir kısmını kırarak içeri girdiğini, banko içinde bulunan altınları çalarak kaçmaya başladığını ve alarm sesini duyan gece bekçilerinin, zanlının peşine düşerek 300-400 metre kovalamacadan sonra yakaladıklarını anlattı.

Olay yerine geldiklerinde altınların bir kısmını polis ekiplerinin sokaktan topladığını, bir kısmını da zanlıdan geri aldıklarını gördüklerini ifade eden Yıldırım, “Zanlı kaçarken bir kısmını yola düşürmüş. Bunları polis, kuyumcu arkadaşımıza teslim etti” dedi.

Çalınan ürün bedelinin yaklaşık 50 bin lira olduğunu, çoğunun geri alındığını ufak tefek parçaların kayıp olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ben bekçilere ve emniyet ekiplerine teşekkür ediyorum. Emniyetten öğrendiğimize göre, hırsızlığı yapan arkadaşın prematüre bir çocuğu varmış. Onun ameliyat parası için son çare olarak aldığını söylemiş. Keşke bu yola başvurmasaydı, bize başvursaydı, biz kendisine yardımcı olurduk.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı