REKLAMI GEÇ

Mahkemeden beraat kararı çıktı. Veteriner demek suç değil

Mahkemeden beraat kararı çıktı. Veteriner demek suç değil

Denizlihaber.com’un 13 Ekim 2015’te yaptığı yaptığı “PAÜ’de Birçok Görev Vekillere Emanet” başlıklı haberde, halen FETÖ’den yargılanan dönemin PAÜ Genel Sekreter Vekili Kenan Çoyan için veteriner kelimesi kullanılmış, Çoyan da kendisine hareket edildiğini öne sürerek dava açmıştı. Mahkeme sonuçlandı, hakim “veteriner” kelimesini suç saymadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2017 Salı, 19:07

Denizlihaber.com, Pamukkale Üniversitesi’ndeki vekaletle yürütülen çalışmalarla ilgili 13 Ekim 2015 tarihinde bir haber yapmış, haber detayları arasında da o dönem PAÜ Genel Sekreterliği’ne vekalet eden Kenan Çoyan da veteriner olarak lanse edilmişti.

Haberin yayınlanmasının ardından, halen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) sanığı olarak yargılanan Kenan Çoyan, veteriner kelimesini hakaret saymış ve Denizlihaber.com hakkında hakaret davası açmıştı.

Davanın kabul edilmesinin ardından başlayan yargılama bugün sonuçlandı. Denizli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasını hakim Başak Pektaş yönetti.

Kurum avukatı Bekir Çapar ve Gizem Özkan’ın da katıldığı duruşmada, son savunma da yapıldı. Denizlihaber.com avukatı Özkan, veterinerin kelime anlamının ne olduğuna ilişkin TDK ve Fransızca, İngilizce sözlük çıktılarını sunduklarını hatırlatarak, “Bir önceki celse SEGBİS ile bağlandığında Kenan Çoyan kendisini veteriner olarak tanıttı, daha sonra veteriner hekim olarak düzeltti. Katılan vekili de Veterinerler Odası Başkanı şeklinde ifadede bulundu. Kendilerinin bile günlük konuşma dilinde veterinerlik olarak bahsettikleri bir kelimeden dolayı şikayette bulunmaları, tamamen kötü niyetlidir. Müvekkilimin yapmış olduğu haberlerden rahatsız olduklarından, kendisini yıldırmak için bu tarz şikayette bulunmuştur. O dönem yapılan haberlerin çoğu üniversitedeki FETÖ yapılanmasına ilişkin haberlerdir. Hiçbir şekilde suç unsuru mevcut değildir. Bu hususta soruşturma yapılması ve iddianame düzenlenmesi bile hakkaniyetten uzaktır. Bu sebeple müvekkilimin beraatini talep ederim” dedi.

MAHKEMEDEN BERAAT ÇIKTI
Avukat Bekir Çapar’ın da Gizem Özkan’ın beyanlarına katıldığını ve beraat talep ettiğini bildirmesinin ardından mahkeme başkanı kararını açıkladı. Mahkeme Başkanı Başak Pektaş, gerekçesinin ayrıntılı kararda açıklanacağın belirterek, “Sanığın 5237 sayılı TCK’nın 125. maddesinden cezalandırılmak talebiyle mahkememize kamu davası açılmış ise de, yapılan yargılama ve toplanan tüm delillerin incelenmesinden 5271 sayılı CMK’nın 223/2-b maddesi gerenice hakaret suçunun unsurları itibari ile oluşmaması karşısında yüklenen bu suçun yasal unsurları itibari ile sanık tarafından işlenmediğini sabit olması nedeni ile beraatine karar verilmiştir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı