REKLAMI GEÇ

Mahkumlar kendi ekmeklerini üretiyor

Mahkumlar kendi ekmeklerini üretiyor

Denizli D Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kurulan fırınla hükümlü ve tutukluların ekmek ihtiyacı karşılanıyor. Cezaevi İş Yurdu Müdürlüğü bünyesinde 324 metrekare kapalı alan üzerine kurulan 12 bin 96 ekmek kapasitesine sahip fırında üretilen ekmeklerden geçen yıl 622 bin 629 lira gelir sağlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2016 Cuma, 09:57

Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’ndeki Denizli D Tipi Cezaevi bünyesinde uygulanan sistemle tutuklu ve hükümlüler, çeşitli branşlarda meslek ediniyor. İş alanlarından birisi de cezaevi bünyesindeki fırın. Otomatik makinelerin kullanıldığı ve 17 hükümlünün çalıştığı fırın, 12 bin 96 ekmek üretim kapasitesine sahip. Ancak, şu anda günlük 5 bin 500 dolayında üretim yapılıyor.

42,5 ve 60 KURUŞA EKMEK
Fırında üretilen 200 ve 250 gramlık gramlık normal, kepekli ve tuzsuz ekmekler, kapalı ve açık cezaevindeki hükümlüler ve tutuklular ile cezaevi personelinin tüketimine sunuluyor. Cezaevinde üretilen ekmekler, Kocabaş Mahallesi’nde de satılıyor. 200 gram ekmeklerin satış fiyatı 42,5, 250 gram ekmeklerin satış fiyatı ise 60 kuruş.

622 BİN LİRA GELİR
Cezaevindeki hükümlü ve tutukluların üretime katılmasını ve meslek edinmelerini sağlayan fırından geçen yıl 622 bin 629 lira gelir elde edilirken, fırında Ramazan ayında satılmak üzere pide üretimi yapıldığı da belirtildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, hükümlü ve tutukluların bir meslek edinerek kendi ayakları üzerinde durabilmesi amacıyla, iş yurtları bünyesinde çeşitli iş kollarının açılması yönünde ildeki ceza infaz kurumlarına destek verildiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı