REKLAMI GEÇ

Mine Kocadağ’ı öldürmekle suçlanan ve cinayeti canlı yayında itiraf eden Mithat Kocadağ’ın yargılanmasına başlandı

Mine Kocadağ’ı öldürmekle suçlanan ve cinayeti canlı yayında itiraf eden Mithat Kocadağ’ın yargılanmasına başlandı

Karısı Mine Kocadağ’ı öldürmekle suçlanan ve cinayeti katıldığı televizyon programında canlı yayında itiraf eden katil zanlısı Mithat Kocadağ’ın yargılanmasına başlandı. Mahkemeye SEGBİS ile bağlanan cinayet zanlısı koca ifade değiştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2023 Cumartesi, 08:40

Boşanma aşamasındaki eşi Mine Kocadağ’ı (26) öldürdüğünü katıldığı canlı yayında itiraf eden, yine yayın sırasında cesedin yerini Olay Yeri İnceleme ekiplerine tarif eden Mithat Kocadağ’ın (31) yargılamasına Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

Ülke gündemini günlerce meşgul eden cinayetin ilk duruşmasına sanık Mithat Kocadağ gelmedi, cezaevinden SEGBİS ile bağlandı.

Genç kadının annesi Ayşe Koç, babası Mustafa Koç, katil zanlısının annesi Ümmü Kocadağ ile babası İbrahim Kocadağ duruşma salonunda hazır bulundu. İlk celsede aralarında genç kadınla ilişkisi olduğu ileri sürülen H.K. da dahil olmak üzere 6 tanık ile sanık dinlendi. Sanık Mithat Kocadağ’ın ifadesi yaklaşık 2 saat 40 dakika sürdü.

Olay günü yaşananları anlatan cani koca, “Nasıl oldu ben de bilmiyorum. Eşimle mutfaktaydık. H.K. ile daha mutlu olduğunu söyledi. Aramızda tartışma çıktı. ‘Sen ne biçim erkeksin’ dedi. ‘Sus artık’ diyerek ağzını kapattım. Daha sonra çocuğumun yattığı odaya gidip yattım. Öksürük seslerini duydum. Uyandığımda hareketsiz yattığını gördüm. Çocuğum görecek ve korkacak endişesiyle bazaya sakladım. Öldürme kastım olmadı. Olayı tasarlamadım. Daha sonra cesedini çalıştığım otelin yakınlarına bıraktım. Üzerini örtmedim ama yırtıcı hayvanlar zarar vermesin diye branda ile örttüm” dedi.

Mahkeme heyeti; sanık Kocadağ’ın telefon kayıtlarında ortaya çıkan ‘En etkili fare öldüren ilaç’, ‘En kuvvetli zehir hangisidir?’, ‘İnsanları tek yumrukta nasıl bayırtırız?’ ‘Zorla ilişkide çocuk olur mu?’ başlıklı aramaları sordu. Bu aramaların bir kısmını hatırlamadığını söyleyen sanık zehir konusundaki arama için; “Köy yeri sürekli bit pire oluyor. Çocuğa bulaşmasın diye ilaçlamak istedim o nedenle arama yaptım” cevabı verdi. Hamilelik konusundaki aramayı, eşinin H.A. ile ilişkisi olduğunu öğrendiğini bu nedenle yaptığını belirtirken ‘İnsanları tek yumrukta nasıl bayırtırız?’ başlıklı arama için; “Eşim ‘H.K. seni döver’ demişti. Aramayı bu nedenle yaptım” ifadelerini kullandı. Telefonundaki diğer aramaları eşinin yaptığını savunan sanık; “Eşim benim telefonumu benden daha çok kullanıyordu. O aramaları hatırlamıyorum. Eşim yapmış olabilir” dedi.
Mahkeme heyeti telefon kayıtlarındaki bazı watsapp yazışmalarını da sordu. Sanık Kocadağ bu yazışmaların bir kısmını kendisinin yazdığını kabul ederken bir kısmından haberi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti ise yazışmalar arasında çok kısa süre olduğunu, beyanında çelişki olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine sanık; “Eşimle yan yanaydık. O yazmış olabilir” dedi.

Tanıklardan H.K., Mine Kocadağ ile ilişkisini kabul etti. Bir başka tanık ise H.K.’nın da genç kadına şiddet uyguladığını söyledi.

‘Eşe Karşı Kasten Öldürme’ suçundan, hiçbir tahrik indirimi uygulanmaksızın hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen yargılamanın ilk celsesi yaklaşık 6 saat sürdü. Mahkeme 5 tanığın daha dinlenmesi için sanığın tutukluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki celse 1 Aralık günü görülecek.

OLAY
Olay; geçtiğimiz yıl Ağustos ayında bir çocuk annesi Mine Kocadağ’ın bulunması için ailesinin kayıp başvurusu yapmasıyla ortaya çıktı. İlerleyen günlerde konu bir televizyon programında gündeme getirildi. Programa konuk olan Mithat Kocadağ da yaklaşık bir ay boyunca düzenli katıldığı yayınlarda eşinin bulunmasını istedi. Daha sonra yaşanan gelişmeler kayıp olayının bir cinayet olabileceği şüphesini doğurdu. Bir süre gerçekleri anlatmayan katil zanlısı Mithat Kocadağ, Ocak ayındaki son canlı yayın sırasında cinayeti itiraf etti. Eşi ile tartıştığını, tartışma sırasında ittiğini ve düşerek kafasını çarptığını bu nedenle öldüğünü söyleyen şüpheli, daha sonra boynunu sıktığını itiraf etti. Canlı yayında cesedi gömdüğü yeri Denizli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekiplerine tarif etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı