REKLAMI GEÇ

Nagehan Alçı’ya Denizli’den suç duyurusu

Nagehan Alçı’ya Denizli’den suç duyurusu

Katıldığı televizyon programında “Katil devlet” diyen Nagehan Alçı ile ilgili Denizli’den suç duyurusunda bulunuldu. Türk Hukuk Enstitüsü Derneği Denizli Şubesi Başkanı Avukat Yusuf Garip, Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman böylesi bir söylemle karşı karşıya getirilemeyeceğini belirterek, bu sözlerin düşünce, ifade ve basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2019 Çarşamba, 18:46

Gazeteci Nagehan Alçı, katıldığı bir televizyon programında 90’lı yıllarda terörle mücadeleyle ilgili görüşlerini açıklarken ‘katil devlet’ söylemini kullanmasına tepkiler büyüyor. Türk Hukuk Enstitüsü Derneği Denizli Şubesi yöneticileri, Adliyeye giderek Nagehan Alçı hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bu sözlerin cezasız kalmaması gerektiğini belirten Türk Hukuk Enstitüsü Derneği Denizli Şube Başkanı Avukat Yusuf Garip, Alçı’nın hak ettiği cezaya çarptırılması için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

“BU SÖZLER CEZASIZ KALMAMALI”
Garip, “Nagehan Alçı, yer aldığı televizyon programında ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 90’lı yıllarda ülkemizin saygın vatandaşları olan bir etnik grubu sistematik ve bilinçli şekilde öldürdüğü ve bunun üstünü bilerek kapattığını’ söylemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devletine ‘katil devlet’ demek suretiyle, hem TCK 301. maddesinde yer alan ifadesi ile Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamıştır. Bunun yanında, TCK 216 ve TCK 218 maddelerinde yer aldığı şekilde ‘Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ eden sözler söylemiştir. Demokrasilerde kamu düzeni bizzat devletin kendisi tarafından korunur. Günümüz özgürlükçü demokrasilerinde, istisnaları dışında, geniş bir yelpazeyle düşünceyi açıklama korunmakta ve ifade hürriyeti kapsamında değerlendirilmek suretiyle özgürlüğün sağladığı haklardan en geniş şekilde yararlandırılmaktadır. Ne var ki; iftira, küfür, onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar, savaş kışkırtıcılığı, hukuk düzenini cebir yoluyla değiştirmeye yönelten, nefret, ayrımcılık, düşmanlık ve şiddet yaratmaya yönelik bulunan ifadeler ise düşünce özgürlüğü bağlamında hukuki koruma görmemekte, suç sayılmak suretiyle cezai yaptırımlara bağlanmaktadır. İslamiyet’in kabulünden önceki kadim dönemden başlamak üzere, tarihin hiçbir döneminde Türk devletleri ve günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiçbir zaman katil devlet olmamıştır. Bizler bu sözde gazetecinin bu söylemleri nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre söz ve eylemlerine cezalandırılması konusunda sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı