REKLAMI GEÇ

Okul yerine toprağa girdi

Okul yerine toprağa girdi

Denizli’de, arkadaşının elindeki pompalı tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Gökhan Göktaş, okula gideceği gün toprağa verildi.

/ DENİZLİHABER / 24 Eylül 2009 Perşembe, 16:12

Denizli’de, arkadaşının elindeki pompalı tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybeden 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Gökhan Göktaş bugün toprağa verildi.

Aktepe Mahallesi Bağırsak Deresi Mevkii’nde meydana gelen olayda, bir koyun ağılının içinde babasına ait pompalı tüfeği alan T.G. (14) ile arkadaşları C.K. (14), O.K. (12) ve Pakize Suzan Özkardeş İlköğretim Okulu 7. Sınıf Öğrencisi Gökhan Göktaş (13) tüfekle oynamaya başlamış, T.G. isimli çocuğun elinde bulunan pompalı tüfeğin aniden ateş alması sonucu Gökhan Göktaş, göğsünden vurularak hayatını kaybetmişti. Gökhan’ın vurulduğunu gören diğer üç çocuk, yaralı arkadaşlarını kurtarabilmek için onu yaklaşık 150 metre taşımış ve bir süre sonra Gökhan Göktaş’ın öldüğünü anlayan çocuklar, cesedi bırakıp olay yerinden ayrılmıştı. Polisler önce C.K. ve O.K.’yi daha sonra da T.G. isimli çocuğu gözaltına almış ve olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Olayın ardından bugün 7.sınıfa başlayacak olan Gökhan Göktaş, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Gökhan Göktaş, okuluna gideceği saatten yaklaşık üç saat önce Asri Mezarlık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. Cenaze namazında Gökhan’ın yakınları metanetini korumaya çalışırken, ağabeyi Hanifi Göktaş kardeşinin cenaze arabasına konulan tabutuna gözyaşları içinde son bir kez dokunabilmek için çaba sarfetti. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan genç, arkadaşlarının yardımıyla yürümeye çalıştı. Gökhan Göktaş’ın toprağa verilmesinin ardından yaşadığı Aktepe Mahallesi’ndeki TOKİ konutları önünde taziye çadırı kuruldu ve çocuğun ailesi baş sağlığı dileklerini kabul etti. Gökhan Göktaş’ın okulu olan Pakize Suzan Özkardeş İlköğretim Okulu’nda da eğitim bugün buruk başladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı