REKLAMI GEÇ

Önce direndi sonra ikna oldu

Önce direndi sonra ikna oldu

Çöp yığınları arasında yaşayan yaşlı kadın, daha önce de temizlenen evine girmek isteyen ekiplere tepki gösterdi. Uzun uğraşlar sonunda ikna edilen yaşlı kadının evinden, Denizli Belediyesi ekipleri tonlarca çöp çıkardı.

/ DENİZLİHABER / 8 Şubat 2010 Pazartesi, 17:43

Denizli Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi’nde bir çöp evi temizledi. Arife Adıyeke (80) isimli yaşlı kadının tek başına kaldığı evde bulunan çöpler, belediye ekiplerince boşaltılarak temizlendi. Daha önce de temizlenen evden tonlarca çöp çıkarıldı.

Çevre sakinlerinden gelen şikayet üzerine, Denizli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Duran, Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yaşlı kadının yaşadığı eve gitti. Daha önce de temizlenen evine girmek isteyen ekiplere, çöp yığınları arasında yaşayan yaşlı kadın, tepki gösterdi. Biriktirdiklerini vermek istemeyen yaşlı kadını, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Duran ve Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ikna etmeye çalıştı. Bir türlü ekiplerin evine girmesine izin vermeyen Arife Nine, topladıklarına dokundurmamak için uzun süre direndi. Uğraşlar sonunda ikna olan ve ekiplerin çalışmasına izin veren yaşlı kadın, görevlilerin evde temizlik çalışması yaptığı sırada bile bazı eşyaları kurtarmak istedi.

Arife Nine’nin yaşadığı ortamın son derece sağlıksız olduğunu belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hayrettin Duran, gerekli temizliğin yapılmasının ardından yaşlı kadının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için tüm imkanların seferber edileceğini söyledi. Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız ise yaşlı kadının ihtiyaçlarının belirleneceğini ve Sevgi Eli tarafından karşılanacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı