REKLAMI GEÇ

OPERASYONDA ŞOK GÖZALTILAR!

Denizli Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerinin yürüttüğü Horoz-2 operasyonunda gözaltına alınan 49 kişi arasında bir avukat ve Denizli D Tipi Cezaevi Müdür Yardımcısı’nın da olduğu öğrenildi.

/ DENİZLİHABER / 9 Kasım 2007 Cuma, 01:00

Denizli polisinin önceki sabahtan bu yana sürdürdüğü gizli operasyonun, 2005’in Mart ayında Denizli, Aydın ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve 40 ayrı noktaya baskınların yapıldığı “Horoz” isimli operasyonun ikinci adımı olduğu öğrenildi.

Şu ana kadar 40 kişinin gözaltına alındığı operasyon Denizli’nin yanı sıra İzmir ve Uşak’ta sürerken, operasyon hakkındaki gizlilik de korunuyor. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bizzat yürüttüğü soruşturma kapsamındaki operasyona zaman zaman Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler de destek veriyor.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, 2005 Mart’ında gerçekleştirdiği Horoz isimli operasyonda 39 zanlı gözaltına alınmış, zanlılar çok sayıda silah ve suç aleti ile yargıya teslim edilmişti.

İkinci gününe giren Horoz-2 operasyonunda da benzer tablolar ortaya çıktı. Operasyonda şu ana kadar en çarpıcı bilgi bir avukat ve bir cezaevi müdür yardımcısının da gözaltına alınması. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre bu iki önemli ismin dışında gözaltına alınanların arasında Denizli’nin yer altı dünyasındaki önemli isimleri de var.

Çok sayıda ruhsatsız silah, bu silahlara ait mermi, çek, senet ve değerli evrak ile suç elillerine de ulaşılan operasyonun Pazartesi gününe kadar süreceği bildiriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı