REKLAMI GEÇ

Orman yangını sanıkları mahkemede

Orman yangını sanıkları mahkemede

Başkarcı Beldesi’nde evlerinin bahçesinde bulunan otları yakarken, 15 hektar ormanın yanmasına sebep olan 45 yaşındaki E.D. ile 17 yaşındaki oğlu A.D., jandarmada yapılan sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Baba E.D. tutuklanırken oğlu ise serbest bırakıldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Ağustos 2009 Pazartesi, 16:33

Başkarcı Beldesi’nde Pazar günü çıkan yangında 15 hektar alan tamamen yanarak kül olmuş ve 6 saatlik çalışma sonucunda yangın kontrol altına alınabilmişti. Yaşanan yangınla ilgili olarak soruşturma başlatan Başkarcı Jandarma Komutanlığı bölgede yaptıkları araştırma neticesinde iki kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 45 yaşındaki E.D. ile 17 yaşındaki oğlu A.D. yapılan sorgulamalarında yangını kendilerinin başlattıklarını belirttiler.

Sorgulamalarında, ormanlık alana yakın evlerinin bahçelerindeki otları yaktıklarını ifade eden baba ve oğlu, otların yanmasının ardından rüzgarın çıktığını ve alevlerin ormanlık alana sıçradığını belirtti. Söndürmeye çalışırken kendi ellerinin de yandığını belirten baba E.D. ve oğlu A.D. yapılan sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Orman yakan baba ve oğul, 2 yıl ila 5 yıl arasında değişen hapis cezası ve 500 bin TL’lik tazminat ile yargılanacak. Baba E.D. tutuklanırken oğlu ise serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı