REKLAMI GEÇ

Öter’lere müebbet hapis

Öter’lere müebbet hapis

İzmir’deki özel yetkili mahkemede yargılanan Halil Öter ve kardeşi Üzeyir Öter için mahkeme kararı açıkladı. Halil Öter 1, kardeşi Üzeyir Öter ise 4 kez ağırlaştırılmış müebbet aldı.

/ DENİZLİHABER / 24 Şubat 2012 Cuma, 18:04

Denizli, İzmir, Manisa ve Aydın’da 2007 yılında gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında silahlı suç örgütü adına 6 kişiyi öldürdükleri, tehdit, yaralama, kurşunlama, zorla alı koyma, çek senet tahsilatı gibi suçları işledikleri iddiasıyla yakalanan ve haklarında dava açılan 16’sı tutuklu 94 sanıklı dava karara bağlandı.

İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Üzeyir Öter, Olgun İşlek, Mustafa Haylaz, Muhammet Erten, Kazım Özbakır, Kadir Güçlü, Servet Bağcı, Emrah Vardar, Hüseyin Şentürk, Şenel Başer, Raşit Baydere, Fatih Akyürek, Mehmet Besçi, Oğuz Alataş, Mehmet Ali Bardak, Mehmet Pancar, başka suçtan tutuklu Ahmet Özçakmak ve Serbülent Öğet, tutuksuz yargılanan Cemal Tolga Şentürk, İlhan Şeker Demir, Erol Altındağ, Erdem Eroğlu, Ahmet Dişçi, Engin Elmas, Halil Öter, Veli Karakuş, Resul Ünal ve Şakir Ünal ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek, beraat talebinde bulundular. Mahkeme verdiği aranın ardından kararı açıkladı.

Mahkeme, haklarında yeterli delil bulunmayan sanıklar Mehmet Ruhi Kaya, Şerafettin Kaçar, Erdem Karaaslan, Ahmet Dişçi, Hasan Yılan, Cengiz Duran, Aydın Demir, Bahriye Göçmen, Tevfik Bozkurt, Veli Karakuş, Tahsin Işık, Feridun Çelik, Bülent Sevinç, Naci Çam, Hüseyin Yurtseven, Nuh Yanar, Tahsin Yıldırım, Sezai Acar ve Cengiz Tarım’ın “silahlı suç örgütüne üye olmak” suçundan beraatlarını kararlaştırdı.

Sanıklar Dursun Ali Şirinbay, Bülent Sevinç, Tuncer Dinçer, Mustafa Ayçakar ve Mustafa Akgül hakkındaki dosyalar tefrik edilirken, 2009 yılında ölen Muharrem Semerci hakkındaki dava da düşürüldü.

Mahkeme heyeti, silahlı suç örgütünün yöneticisi olduğu iddia edilen Üzeyir Öter’i 4 kişiyi öldürmek suçundan 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet, 2’şer kez de müebbet hapis cezasına çarptırırken, sanığa, isnat edilen diğer suçlardan da toplam 194 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Sanık Mehmet Ali Bardak “adam öldürmek”ten müebbet hapis ve diğer suçlardan da toplam 178 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası alırken, Halil Öter “adam öldürmek”ten müebbet, diğer suçlardan 143 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Servet Bağcı ve Erhan Tunç’a “adam öldürmek” suçundan 2’şer kez, Hüseyin Şentürk, Olgun İşlek, Oğuz Alataş, Emrah Vardar, Mehmet Pancar, Mehmet Besçi, Muhammet Erten, Kazım Özbakır, Mehmet Mete, Mustafa Haylaz ve Kadir Güçlü’ye birer kez müebbet hapis cezası verirken, Şenel Başer’i çeşitli suçlardan 64 yıl 4 ay, davanın diğer sanıklarını da 1 yıl ile 59 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırarak, temyiz yolları açık olmak üzere davayı bitirdi.

Bu arada, dava kapsamında tutuksuz yargılanırken ceza alan sanıklar Ethem Erdoğan, Hasan Ali Etiz, Özcan Kılınç, Selçuk Akman, Okan Karcı, Ahmet Tüğsüz, Tolga Bulut, Ali Aydın, Süleyman Uğur, Osman Demirel, Osman Acar, Mehmet Mete, Mustafa Oduncu, Mustafa Özbakır, İsmail Çebi, Nilgün Oğuz, Erhan Tunç hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Davanın tutuksuz yargılanan sanıkları Ahmet Özçakmak, Engin Elmas ve Halil Öter ise çarptırıldıkları cezalar göz önüne alınarak tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı