REKLAMI GEÇ

Öz kızını taciz eden babaya iyi hal indirimi uygulandı

Öz kızını taciz eden babaya iyi hal indirimi uygulandı

Kale’de 14 yaşındaki öz kızını soyup derede taciz eden ve suçunu itiraf eden baba, mahkemede hem alt sınırdan ceza aldı, hem de iyi hal indirimi aldı. 59 yılla yargılanan babaya indirimle birlikte 18 yıl 9 ay ceza verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2020 Perşembe, 09:45

Mide bulandıran olay, geçen aralık ayında Kale ilçesinde ortaya çıktı. İddiaya göre ilçedeki bir lisede okuyan 14 yaşındaki kız çocuğu, öğretmenine babasının kendisini geçen yıllarda taciz ettiğini söyledi. Bunun üzerine okul yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Küçük kız, savcılıkta pedagog eşliğinde alınan ifadesinde babası M.E.’nin kendisini dereye götürüp giysilerini çıkardığını, bu şekilde beraber dereye girdiklerini, babasının kendisine yarım saat boyunca sözlü ve fiziki cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. Mağdur çocuk, babasının 2 kere daha farklı zamanlarda benzer şekilde taciz ettiğini ifade etti. Baba M.E. ise suçlamaları reddetti.

BABA YAŞANANLARI KABUL ETTİ
İfadeler üzerine Kale Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Baba M.E., tutuklanma talebiyle gönderildiği Kale Sulh Ceza Hakimliğinde yapılan sorgusunda suçlamaları kabul etti, tutuklandı.

ÇOCUK, İFADE DEĞİŞTİRDİ
Soruşturma kapsamında Denizli 5’nci Ağır Ceza Mahkemesince babaya ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan Türk Ceza Kanunu’nun 103/1-1, 103/1-3, 103/4, 43/1 ve 53’nci maddeleri uyarınca 59 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Geçtiğimiz Şubat ayında görülen davada baba, suçlamaları bu kez reddetti. Çocuk ise ifade değiştirerek böyle bir şeyin olmadığını söyledi.

ALT SINIRDAN VERİLEN CEZAYA İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI
Görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti,  çelişkili ifadeler veren çocuğun ilk ifadelerini esas aldı. Babaya cezanın alt sınırından 22 yıl 6 ay ceza verdi. Mahkeme iyi hal indirimi de uygulayarak,  cezayı 18 yıl 9 aya düşürdü.

Yorumlar

nihat turan   -  Bağlantı 14 Mayıs 2020, 22:00

ALLAH kahretsin böyle baba olmaz olsun idam gelsede rahat nefes alsak inşallah cezaevinde cenazen çıkar

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı