REKLAMI GEÇ

Müdür Demir özel insanlarla buluştu

Müdür Demir özel insanlarla buluştu

Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetimi, Emniyet Müdürü Sayın Mevlüt Demir’i ziyaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2018 Çarşamba, 17:47

Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Özel İnsanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysun Tonel Karaaslan, derneğin çalışmaları hakkında Demir’e bilgi verdi.

Son dönemlerde yapılan çalışmalarla özel insanlara verilen değerin arttığını ifade eden Karaaslan, “Artık bizler toplumda var olduğumuzu göstermeye başladık. Geçmiş yıllarda bir şekilde görülmeyen özel insanlar yapılan düzenlemelerle sokaklara çıkarak toplum içine karışmaya başladı, buda bizleri sevindirmektedir. Ancak gelinen nokta bizce halen yetersiz. Daha iyi adımların atılmasını bekliyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için sorumluluk şuuru, empati kültürü, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun aktif tutulması gerektiğini söyledi.

Demir, “Engelli kardeşlerimizle ilgili sorumluluk, duyarlılık, bilinç ve farkındalık düzeylerinin yeniden değerlendirilmesine, yeni baştan gözden geçirilmesine öncelikle vesile olmaktadır. Engelli olmak kabahat, kusur, eksiklik veya acziyet değildir. Engellilik insani bir halin özeti olup herkesin, her an başına gelebilecek bir haldir. Şayet gerçek bir engel varsa o da kalplerdeki tortular, zihinlerdeki pürüzler, vicdandaki lekelerdir. Engelli kardeşlerimizin, hayatlarını huzur ve güven içinde sürdürebilmeleri, kendi kendilerine yetebilecek kıvam ve kabiliyete sahip olabilmeleri başlıca temennimizdir” dedi.

Engellilerin hayatın her alanında hak ettikleri seviyelerde bulunmaları için tüm kapıların ardına kadar açılması gerektiğini anlatan Demir, “Engelli olmayı atıl değil aktif hale dönüştürmek; üretim çarkının içinde özne haline getirmek, hayatın akışına çaresizce kapılan değil, bizatihi yön veren bir konuma taşımak şarttır. Bu özel ve güzel insanları sadece bugün değil, nefes alıp verdiğimiz her an hatırımızdan çıkarmadığımızı, çıkarmayacağımızı özellikle bilmelerini ümit ve temenni ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı