REKLAMI GEÇ

PAÜ REKTÖRÜ BAĞCI NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

PAÜ REKTÖRÜ BAĞCI NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Denizli PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın gözaltına alınmasının şokunu yaşıyor. Kent protokolünün en önemli isimlerden birinin FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınması, aradan birkaç saat sonra serbest bırakılması ise kafalarda başka soru işaretlerine yol açıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2016 Çarşamba, 13:42

Polis, FETÖ soruşturması kapsamında dün PAÜ kampüsü ve lojmanlara operasyon düzenledi. 10 saate yakın süren aramaların yanı sıra aralarında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Genel Sekreter Vekili Kenan Çoyan, bazı eski rektör yardımcıları, bazı dekanlar ve üst düzey akademik personelin bulunduğu 40 akademisyen ve 6 idari personele ise gözaltı işlemi uygulandı.

ŞOK ETKİSİ YARATTI
Şüphesiz kenti şoke eden gözaltı işlemi ise, Denizlihaber.com’un özel fotoğrafıyla belgelediği Rektör’e yönelik gözaltı işlemiydi. Keza Denizli protokolünün en önemli isimlerinden bir,i FETÖ ile ilişkilendirilen iddialar ve ihbarlar nedeniyle gözaltına alınmıştı. Kentin büyük kesimi üniversitede önemli isimlerin bu soruşturma kapsamında gözaltına alınabileceği yorumu yaparken, hiç kimse Bağcı’nın bu operasyona dahil edilebileceği tahmininde bulunmamıştı. Bu yönüyle Rektör Bağcı’nın gözaltına alınması tam anlamıyla şok etkisi yarattı.

denizli-pau-46-gozalti-karari-anons

ÇOK SAYIDA GÖREVLİ AÇIĞA ALINMIŞTI
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından ülke genelinde başlatılan adli ve idari soruşturmaların Denizli’deki odak noktalarından biri de Pamukkale Üniversitesi olmuştu. PAÜ’de, FETÖ soruşturmaları kapsamında ilk adım idari olarak atıldı. PAÜ’de 23 akademisyen ve 58 idari personel bu idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.

ADLİ SORUŞTURMA RAKAMLARLA DA ŞAŞIRTTI
Savcılığın dün itibariyle düğmeye basarak arama ve gözaltı işlemleri yaptığı adli soruşturma ise idari soruşturmada yer alan rakamlara bakıldığında, şaşırtıcı farklılık içeriyor. Keza sadece 23 akademisyenin açığa alındığı üniversitede savcılık Rektör Bağcı dahil 40 akademisyen için gözaltı kararı işlemi uyguladı.

PAÜ FETÖ İLE 3 YILDIR GÜNDEMDE
Pamukkale Üniversitesi Rektör Bağcı’nın gözaltına alınmasına kadar gelişen süreçte aslında özellikle akademik çevrelerin sürekli olarak gündeme taşıdığı FETÖ yapılanması iddialarıyla karşı karşıyaydı. Üniversitenin kritik noktalarında cemaate yakın isimlerin görevlendirildiği suçlamalarıyla zaman zaman karşı karşıya kalan Rektör Bağcı, 17-25 Aralık sürecinde devletin Gülen Cemaati’ne yönelik takındığı net tavrın ardından 2014 Haziran ayında aslında bu iddialara yönelik adım da attı. Bağcı, üniversitenin üst düzey noktalarında görev yapan iddiaların odağındaki isimlere görevlerinden el çektirdi. Ancak geçtiğimiz yıl yapılan rektörlük seçimleri öncesinde de, akademisyenler arasında en çok konuşulan yine üniversitedeki FETÖ yapılanması olmuştu.

denizli-pau-rektoru-huseyin-bagci-serbest-birakildi-anons

PEKİ NEDEN GÖZALTINA ALINDI?
Dün Denizlihaber.com’un manşetine taşıdığı o gözaltı işlemi de gündeme bomba gibi düştü. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer’den sonra kentin bir başka önemli protokol adamı, hatta protokolün en üst sıralarından birinde yer alan Rektör Bağcı, polis marifetiyle gözaltına alınmış, yaklaşık 3-4 saat sonra ise serbest bırakılmıştı. Denizli şimdi bu sorunun yanıtı merak ediyor. Rektör Bağcı neden gözaltına alındı ve neden 3 saat sonra serbest bırakıldı?

DOĞRULANMAYAN BİR İDDİA!
Denizli kamuoyu bu sorunun yanıtını merak ederken Denizlihaber.com Haber Merkezi’nin elindeki tek bulgu ise henüz resmi makamlara doğrulatamadığımız bir iddia: Rektör Bağcı bu iddiaya göre serbest bırakıldıktan sonra yakınındakilere asılsız ihbarların sonrası isminin lekelendiğini, bu konuda hukuki yollardan hakkını arayacağını dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı