REKLAMI GEÇ

PAÜ’de hangi akademisyenler gözaltına alındı?

PAÜ’de hangi akademisyenler gözaltına alındı?

FETÖ soruşturması kapsamında 2 Ağustos Salı günü gözaltına alınan 40’a yakın akademisyen ve idari personelin ifade süreci devam ediyor. En çok merak edilen ise hangi akademisyenlerin gözaltında olduğu…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2016 Perşembe, 18:44

Yurt genelinde sürdürülen FETÖ soruşturmaları kapsamında Denizli’de eş zamanlı yürütülen operasyonlarda şu ana kadar çok sayıda gözaltı var. Şüphesiz FETÖ yapılanmasıyla ilgili en sansasyonel baskın Pamukkale Üniversitesi’ne yapılmıştı. Aralarında Rektör Hüseyin Bağcı’nın da bulunduğu 40 akademisyen ve 6 idari personel hakkında gözaltı kararı bulunan adli soruşturma neticesinde 2 Ağustos sabahı erken saatlerde düğmeye basıldı.

KOM ekiplerinin üniversite ve PAÜ lojmanlarında başlattığı aramalar 10 saati aşkın sürmüş, haklarında gözaltı kararı bulunan akademisyenler ve idari personel tek tek gözaltına alınmıştı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın da gözaltına alındığı o operasyonlardan sonra YÖK ilk refleksini dün göstermiş, Bağcı’yı soruşturmanın selameti için görevden alıp, yerine Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı vekaleten atamıştı.

Ancak en çok merak edilen ise 1000’e yakın akademisyenin görev yaptığı PAÜ’de hangi akademisyenlerin gözaltına alındığı.

SON 3 BAŞHEKİM DE GÖZALTINDA İDDİASI
Bu konuda an itibariyle resmi bir açıklama yapılmamasına karşın isimler yavaş yavaş netleşmeye başladı. PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimliği koltuğunda oturan son 3 isim Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, Eski Rektör Prof. Dr. Bağcı’nın dayısı Prof. Dr. Ali Keskin ve Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt’un operasyonda gözaltına alınan isimler arasında olduğu ileri sürülüyor. PAÜ’nün resmi internet sitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Yönetim Sayfası’na bakıldığında, Bozkurt’un FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınmasının ardından yerine Doç. Dr. İbrahim Türkçüer’in getirildiği gözleniyor.

İSİMLERİ DAHA ÖNCE DE FETÖ İLE ANILMIŞTI
Gözaltına alınan akademisyenlerin arasında Tıp Fakültesi Dekanlığı’ndan “Duşakabinoğlu” tweetinden sonra alınan Prof. Dr. Hasan Herken, ayrıca ismi daha önce de FETÖ yapılanmasıyla anılan Prof. Dr. Kudret Gezer ve Prof. Dr. Hasan Kaplan’ın da bulunduğu konuşulan iddiaların arasında.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı