REKLAMI GEÇ

Polis, 12 sahte içki imalathanesine baskın düzenledi

Polis, 12 sahte içki imalathanesine baskın düzenledi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahte içkiyle mücadele kapsamında 12 ayrı imalathanenin deşifre edildiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya 63 bin 150 litre kaçak içki ve 137 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2025 Salı, 10:42

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. “Toplumumuzun sağlığını ve güvenliğini tehdit eden sahte alkol üreticilerine karşı mücadelemizde halkımızın duyarlılığı ve desteği çok önemli. Şüpheli durumları bize bildirin. Biz gereğini yapalım” diyen Bakan Yerlikaya, operasyon detaylarını şöyle paylaştı:
“Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; sahte alkol üretimi yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik düzenlenen operasyonlarda; 12 adet yasa dışı alkolü içki imalathanesi deşifre edildi.
📍63 bin 150 litre etil alkol,
📍96 bin 992 şişe kaçak ve sahte alkollü içki,
📍807 litre kaçak ve sahte alkollü içki,
📍2 bin 106 adet alkol aroması,
📍66 bin 500 adet etiket,
📍4 bin 30 adet bandrol,
📍9 bin 109 adet boş şişe,
📍88 bin 376 adet kapak ele geçirildi.
Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimlerinin de katıldığı operasyonda; Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirme sonucu piyasa değeri yaklaşık 94 Milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.
Valilerimizi, operasyonu koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimiz ile Gelir İdaresi Başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı