REKLAMI GEÇ

Polis dolandırıcılara karşı teyakkuzda

Polis dolandırıcılara karşı teyakkuzda

Denizli polisi, son zamanlarda artış gösteren telefon dolandırıcılığına karşı harekete geçti. Kentin en işlek bölgelerinde konuşlanan ekipler vatandaşlara broşür dağıttı, dolandırıcıların yöntemlerini anlattı, ne yapmaları gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2021 Cuma, 12:44

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık ve Yan Kesicilik Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, kendini polis, jandarma veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı.

Denizli’nin en işlek yerlerinin başında gelen Bayramyeri Meydanı’nda uygulama yapan ekipler, dolandırıcılık olaylarına karışı dikkat edilmesi gereken bilgilerin bulunduğu broşürleri dağıtıp vatandaşları uyardı. Ekipler ayrıca, vatandaşların görebileceği duvarlara da bilgilendirme afişleri astı.

Ekipler, hiçbir devlet görevlisi veya polisin para istemeyeceğini, cep telefonundan arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan, para veya kredi kartı bilgilerini isteyen kişilere itibar edilmemesini istedi.

Benzer bir durumla karşılaşılması halinde neler yapılması gerektiğini de anlatan ekipler, dolandırıcının oyalanmasını ve hızla 155’e ihbarda bulunulmasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı