REKLAMI GEÇ

Polis, sağlıksız ortamda maske üretimine izin vermedi

Polis, sağlıksız ortamda maske üretimine izin vermedi

Pamukkale’de polis, koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların ihtiyaçlarını fırsata çevirip sağlıksız ortamlarda maske üretimi yapan bir tekstil atölyesine operasyon düzenledi. Operasyonda binlerce maske ve maske üretiminde kullanılan malzeme ele geçirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2020 Pazartesi, 17:48

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, Kovid-19 (koronavirüs) salgını nedeniyle vatandaşların ihtiyacı olan tıbbi malzeme ve maskelerin kaçak üretimine ve stoklanmasına yönelik sıkı bir çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda KOM ekipleri, Pamukkale’nin Akhan Mahallesi’ndeki bir tekstil fabrikasında insan sağlığını tehdit edecek şekilde Sağlık Bakanlığı izin belgesi olmadan yasadışı yollardan sağlıksız koşullarda maske üretiminin yapıldığını tespit etti.

Tekstil atölyesine il sağlık müdürlüğü ve il ticaret müdürlüğü yetkilileriyle yapılan operasyonda atölyede yasadışı maske üretimi yapıldığı, maske üretimini gerçekleştiren çalışanlarında maskesiz ve eldivensiz hijyen kurallarına uymadan çalıştığı, ayrıca maske üretiminde kullanılan malzemelerin sağlıksız temiz olmayan atölye koşullarında gerçekleştirildiği belirlendi.

Atölyede yapılan aramalarda, 50 bin 437 sahte maske yapımında kullanılan malzeme, 19 bin sahte bez maske, 4 kilo 355 gram sahte maske yapımında kullanılan rulo halinde ip ele geçirildi.

Operasyonda iki kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Ekipler tarafından yasa dışı maske ve tıbbi malzeme üretimi yapan iş yerlerine yönelik denetim ve operasyonların devam edeceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı