REKLAMI GEÇ

Polis sahte engelli raporu operasyonlarını sürdürüyor

Polis sahte engelli raporu operasyonlarını sürdürüyor

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından bir süre önce sahte engelli raporu ile devleti zarara uğratanlara yönelik operasyonlar sürüyor. 53 kişinin 1. aşamada gözaltına alındığı soruşturmanın ikinci aşasında 36 kişi daha yakalandı. Bu kişilerin engelli raporları iptal edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2020 Salı, 10:16

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından sahte engelli raporu çetesine yönelik kapsamlı operasyonlar yapılmış, 53 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 2’si tutuklanırken, diğerlerinin aldıkları engelli raporları sağlık kurumları tarafından iptal edilmişti.

OPERASYONLARIN 2. AŞAMASI YAPILDI
Sahte engelli raporu çetesine yönelik soruşturmalarını sürdüren polis, sahte engelli raporu alarak devleti zarara uğrattığı öne sürülen 36 kişiyi daha gözaltına aldı.

Bu kişiler Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından, engellilik durumlarının tespitine yönelik sağlık kurumlarında kontrolden geçirildi.

36 kişinin tamamının yüzde 40’tan daha az ve hiç engellerinin bulunmadığı belirlenerek, daha önce aldıkları raporlar iptal edildi.

Zanlılar hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı