REKLAMI GEÇ

Polisten kurban pazarında sahte para uyarısı

Polisten kurban pazarında sahte para uyarısı

Denizli polisi, kurban bayramı öncesi hayvan pazarında kurban alışverişi sırasında yaşanabilecek dolandırıcılık, sahte para ve hırsızlık olaylarına karşı, pazar alanında vatandaşları uyardı, bilgilendirme broşürü dağıttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2021 Cumartesi, 12:17

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Canlı Hayvan Pazarı’nda vatandaşlara, broşür dağıtarak sahte para, nırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu. Polis ekipleri, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edilebileceği konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Ekipler uygulamanın ardından sahte paranın özelliklerinin yer aldığı broşürleri de pazardaki vatandaşlara dağıttı.

NASIL AYIRT EDİLİR?

Vatandaşların alış-veriş sırasında aldıkları paralara dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden polis ekipleri, banknotların üzerinde bulunan güvenlik özelliklerinin kontrol edilerek kuşku duyulan paraların, gerçek banknotlar ile karşılaştırılması, paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol etmeleri, farklı açılardan bakıldığında paranın orta kısmında yer alın ve renk değiştirerek altın sarısına dönüşen şerit ile ışığa tutulduğunda Atatürk görselinin olup olmadığının ve Atatürk resmi ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yazısında kabartmaları kontrol etmeleri, paraların ön ve arka yüzünde banknot değerini gösteren küçük yazıların yer alıp almadığına bakarak güvenlik işaretlerine karşı duyarlı olmaları gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Polis ekipleri alışveriş esnasında vatandaşların yanlarında fazla para bulundurmamaları gerektiğine de değinerek, hayvan satışları sonucunda kazanılan parayı üzerlerinde tutmayarak bankaya yatırmalarının daha güvenli olacağını kaydetti.

Ekipler, her türlü şüpheli durumda vatandaşların 112 ihbar hattını aramasını istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı