REKLAMI GEÇ

Polisten parmak ısırtan sahtecilik operasyonu

Polisten parmak ısırtan sahtecilik operasyonu

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren takibin ardından operasyon düzenledi, yapımı yalnızca Merkez Bankası’nın yetkisinde olan ziynet eşyalarını gramajı ve ayarı düşük şekilde yapıp satan çeteyi çökertti. Yabancı menşeli para da bastığı anlaşılan çekenin 4 üyesi gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen altın ve kalıpların değerinin ise yaklaşık 10 milyon lira olduğu açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2021 Cuma, 17:14

Denizli’de kuyumculuk yapan bazı şüphelilerin, basımı yalnızca Merkez Bankası’nın yetkisinde olan milli ziynet altınlarını usuzlus bir şekilde, gramajı ve ayarı düşük olarak üretip sattığını belirleyen polis harekete geçti.

Yaklaşık 3 ay süren takibin ardından kuyumcu olarak faaliyet gösteren şüphelilerin diğer kuyumculardan aldığı saf altınları farklı illerde bulunan illegal atölyelerde milli ziynet altınları şeklinde basımını yaptırarak tekrar ilimizde satışa sundukları belirlendi.

Takibin tamamlanmasının ardından Denizli, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 4 şühpeli gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerlerinde ve adreslerinde 4.290 adet çeyrek altın, 438 adet yarım altın, 1.259 adet tam altın, 97 adet Ata altını, 79 adet Cumhuriyet Lira altın, 8.587 adet 2 Euro madeni para, 1.020 gram astar olarak tabir edilen altın, 8.451 adet 2 Euro madeni para yapımında kullanın metal parça, 6 adet altın ve madeni para basımında kullanılan metal eritme, kesme, presleme makinesi, 48 adet çeyrek, yarım, tam, Cumhuriyet altını, Ata Lira ve Reşat altını mühür kalıbı, 3 adet madeni 2 Euro mühür kalıbı, 75 adet damgasız pul altın ele geçirildi.

ELE GEÇİRİLENLERİN DEĞERİ 10 MİLYON LİRA
Soruşturma kapsamında ele geçirilen altınlar, yapancı menşeli madeni paralar ve baskı işlemlerinde kullanılan mühür kalıplarının yaklaşık piyasa değerinin 10 milyon lira olduğu açıklandı.

4 ZANLI TUTUKLANDI
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı “Paraya Eşit Sayılan Değerde Sahtecilik ve Parada Sahtecilik” suçlamasıyla tutuklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı