REKLAMI GEÇ

Polisten tarihi eser operasyonu

Polisten tarihi eser operasyonu

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla 6. yüzyıla ait olduğu belirlenen 2 adet el yazması tarihi kitap ele geçirildi. Kitapların içeriğinin kemgöz ve hastalıklardan korunmak için İsa’dan yardım dilediği belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Nisan 2019 Salı, 10:58

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri başarılı bir operasyona daha imza attı.

Ellerinde tarihi eser bulunduğu bilgisine ulaşılan iki zanlıyı takibe alan polis, istihbaratın kesinleşmesinin ardından operasyon için düğmeye bastı.

İki zanlının bulunduğu aracı durduran polis, otomobil içinde yaptığı aramada 2 adet tarihi kitap ele geçirdi.

Poşet ve peçetelere sarılı kitaplar, inceleme için Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü profesörlerine gönderildi. Yapılan ön incelemede kitapların el yazması olduğu, deri ciltli ve erguvan renkli papirüs yapraklardan oluştuğu ifade edildi.

6. yüzyıla ait 1500 yıllık orijinal ve tarihi eser olduğu belirlenen kitapların, İsa’nın monogamının bulunduğu, 8 kollu haç ve 8 kollu yaldız tasvirlerinin görüldüğü, eserlerin İsa’dan koruma dilenmesi için hazırlanmış, genellikle hastalık ve kemgözlerden korunma sağladığına inanıldığı, AMULED olarak adlandırılan Mısır menşeili eserler oldukları rapor edildi.

Kitaplar Müze Müdürlüğü’ne teslim edilirken, gözaltına alınan 2 zanlı hakkında soruşturma başlatıldı.

Yorumlar

sebahattin olcay   -  Bağlantı 9 Nisan 2019, 22:54

Bu eser orjinal bir eser değil.Nasıl olurda buna tarihlendirme yaparlar.Bu eser detaylı tarihlendirmede sahte çıkacaktır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı