REKLAMI GEÇ

Savcılık il il Fuat Avni’yi arıyor

Savcılık il il Fuat Avni’yi arıyor

Operasyonlarla ilgili bilgilerin önceden sızdırılması üzerine harekete geçen Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, Türkiye genelinde bir soruşturma için düğmeye bastı. Soruşturma kapsamında, 81 ilde adli ve idari yargıya bakmakla görevli Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) personelinin sisteme giriş çıkışları mercek altına alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2015 Perşembe, 15:03

Hürriyet’in haberine göre, Twitter’da “Fuat Avni” adlı hesaptan paralel yapı bağlantılı operasyonların önceden sızdırılmasıyla ilgili olarak Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Soruşturmada, arama-gözaltı, elkoyma, bilgilerin UYAP girilmesinden hemen sonra sosyal medyadan paylaşıldığı belirlendi.

Bunun üzerine, dosyalara ulaşma yetkisi bulunan 81 ildeki UYAP görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. Bu çerçevede, görevlilerin operasyonlar öncesi sisteme giriş-çıkış log kayıtları incelemeye alındı. UYAP’ta yapılacak incelemelerde hangi görevlilerin operasyonlardan önce sisteme giriş çıkış yaptığı belirlenmeye çalışılıyor.

DENİZLİ’DE KAÇ GÖREVLİ VAR?
Vatandaşların kendileriyle ilgili konularda, avukatlatların takip ettikleri davalarla ilgili dosyalara bakabilmek için giriş yapabildiği UYAP’a, adliyelerde güvenlik gerekçesiyle sadece yönetici şifresi olan görevliler girebiliyor. Denizli’de UYAP’a giriş yapabilen görevli sayısının 3-4 olduğu ifade ediliyor.

UYAP NEDİR?
Savcılık ve mahkemelerin soruşturma ve gözaltı süreçleriyle ilgili tüm çalışmalar UYAP sistemine girilerek yapılıyor. Mahkeme ve savcılıklar, şüpheliler ile ilgili arama, yakalama, gözaltı, elkoyma gibi kararları operasyon öncesi UYAP’a giriyor. Adli ve İdari Yargı’yla ilgili yürütülen soruşturmalarla ilgili bilgilerin sisteme girişi ise 81 ilde görevli UYAP personeli tarafından yapılıyor. UYAP’a, güvenlik gerekçesiyle sadece yönetici şifresi olan görevliler girebiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı