REKLAMI GEÇ

Şehidi 10 bin Denizlili uğurladı

Şehidi 10 bin Denizlili uğurladı

Denizlililer, şehidini son yolculuğuna uğurladı. Delikliçınar’daki cenaze törenine katılan vatandaşlar, Yeni Cami’nin bahçesine sığmadı. 10 bin kişinin katıldığı törenin ardından şehit Mustafa Uygun’un cenazesi Pamukkale Mahallesi’nde toprağa verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Şubat 2016 Pazartesi, 16:12

Hatay’ın Yayladağı İlçesinde insan kaçakçıları tarafından şehit edilen Mustafa Uygun’un cenazesi askeri uçakla Çardak Havaalanı’na, oradan da Büyükşehir Belediyesi cenaze nakil aracıyla Delikliçınar’daki Yeni Cami’ye getirildi.

denizli-hatay-sehit-mustafa-uygun-son-yolculuguna-ugurlandi-4

CENAZE NAMAZINI MÜFTÜ AŞIK KILDIRDI
Şehit sözleşmeli er Mustafa Uygun’un cenaze törenine Vali Şükrü Kocatepe, milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ege Ordu Komutanlığı’nda Tümgeneral Murat Kırkaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbeki ailesi ve 10 binin üzerinde Denizlili katıldı.

denizli-hatay-sehit-mustafa-uygun-son-yolculuguna-ugurlandi-2

AİLE TOP ARACININ HEMEN ARKASINDAYDI
Müftü Mehmet Aşık’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi bir süre omuzlarda taşındı. Daha sonra top arabasına konulan cenaze, kortej eşliğinde Atatürk Caddesi’nden geçti. Baba Cevdet Uygun, anne Kezban Uygun ve nişanlısı Burcu Yolcu bu sırada cenazeyi taşıyan top arabasının hemen arkasında yer aldı.

denizli-hatay-sehit-mustafa-uygun-son-yolculuguna-ugurlandi-3

ALKIŞ VE SLOGANLARLA UĞURLANDI
Cenazenin Atatürk Caddesi’nden geçişi sırasında vatandaşlar yolun iki tarafına sıralandı. Bir grup “şehitler ölmez vatan bölünmez” diye slogan atarken, çok sayıda kişi de şehidi alkışlarla son yolculuğuna uğurladı. Şehit Sözleşmeli Er Mustafa Uygun Pamukkale Mezarlığı’nda toprağa verildi.

denizlili-sehit-mustafa-uygun-cenaze-anons

denizli-sehit-mustafa-uygun-evinde-yas-var-anons

denizli-sehit-mustafa-uygun-pamukkale-suzlu-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı