REKLAMI GEÇ

Serbülent Öğet İnicilipınar’da yakalandı

Serbülent Öğet İnicilipınar’da yakalandı

1998 yılında Tokuç Ali ve Metin Sağın arasındaki kanlı hesaplaşmanın öne çıkan isimlerinden biri olan Serbülent Öğet, Rahşan affından dolayı salıverilmesine karşın bir başka suçtan hüküm infazını yaktı. 30 yıldan aranan Öğet İncilipınar’da nefes kesen bir kovalamaca ile yakalandı. Olayda bir polis memuru yaralandı.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 15 Mart 2015 Pazar, 17:27

Yıl Eylül 1998… Tokuç Ali lakaplı Ali Çokkuş’un adamları olan 3 kişi, o dönem kanlı bir savaşa giriştikleri Metin Sağın’ın liderliğini yaptığı mafya grubuna saldırdı. Metin Sağın’ın ağabeyi Cihan Sağın’ın da içinde bulunduğu 48 N 1004 plakalı Mercedes otomobile Ankara yolu Zeybek kavşağındaki trafik ışıklarında pusu kuruldu. Üç tetikçi araçlarından hızla indi ve kırmızı ışıkta duran Mercedes otomobili çapraz ateşe aldı. Tetikçilerden biri önden diğer ikisi aracın sağından ve solundan otomatik silahlarla ateş açtı.

Araçta bulunan Cihan Sağın ve adamları ateşe karşılık verince anayol bir anda savaş alanına döndü. Çatışmada Cihan Sağın ile adamları 22 yaşındaki Salih Bektaş olay yerinde, 18 yaşındaki Yavuz Pervane de hastanede öldü. Saldırgan grubun tetikçilerinden 18 yaşındaki Serkan Anlı da yaşamını yitirdi.
O saldırıyı gerçekleştirdikten sonra bir arkadaşları ölen iki saldırgan olay yerinden kaçmayı başarmıştı. Biri Biri Fatih Rençber, diğeri de Serbülent Öğet idi. Fatih Rençber ve Serbülent Öğet daha sonra yakalandı.  

RAHŞAN AFFINDAN ÇIKMIŞTI
Fatih Rençber’in daha önce işlediği suçlardan dolayı yararlanamadığı Rahşan affından sonra çıkan Serbülent Öğet, daha sonra da bir takım suçlara karıştı. Bunlardan biri nedeniyle geçtiğimiz yıllarda hakkında kesinleşmiş hüküm verilince, infazı yandı. Hakkında 30 yıllık mahkumiyet kararı nedeniyle arama çıkartılan Öğet, yıllardır aranıyordu.

ic-2

İNCİLİPINAR’DA HAREKETLİ SAATLER
İstiklal Mahallesi’nde 20 R 4384 plakalı otomobilde görülen Serbülent Öğet, kendisini tanıyan polislerin dur ihtarı üzerine kaçmaya başladı. Denizli polisi adeta alarma geçti. Bölgeye 10 ekip sevk edildi.
Serbülent Öğet, otomobiliyle İncilipınar Mahallesi’nin ara sokaklarına girdi. Kendisini takip eden ekipler, O’nu 1202 sokakta sıkıştırdı. Aracının kapısını açarak yaya olarak kaçmak istedi.

POLİSİ YARALADI
Karşısına dikilen polis memurunu görünce aracını üzerine sürdü. Zanlının aracıyla duvarın arasına sıkışan polis memuru kulağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.
Olay yerinde otomobiliyle sıkışan ve kaçamayan Serbülent Öğet, silahların kendisine doğrulması üzerine teslim olmak zorunda kaldı. Serbülent Öğet, kelepçelenerek Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Yaralı polis memuru ise olay yerine gelen ambulansla ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis memurunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ic-1

OTOMOBİL DİDİK DİDİK ARANDI
Polis ekipleri daha sonra Serbülent Öğet’in otomobili içinde detaylı arama yaptı. Otomobil daha sonra incelenmek üzere çekici ile götürüldü.

30 YIL KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI
Serbülent Öğet’in Cihan Sağın ve 4 kişinin öldüğü kanlı saldırı ve farklı suçlardan hakkında kesinleşmiş 30 yıl hapis cezası olduğu öğrenildi.

MAFYA SAVAŞINDA 10 KİŞİ ÖLDÜ
Denizli’de 17 yıl önce yaşanan mafya grupları arasındaki kanlı savaşta 10 kişi öldü. 1998 yılında 4 kişinin öldürülmesinin ardından Ali Çokkuş İstanbul’da imam nikahlı eşi Emine Yılmaz ile birlikte öldürüldü. 1. Yıl sonra da Metin Sağın Acıpayam Dedebağ’daki kayınpederinin evine jandarma kılığında baskın yapan kişilerce öldürüldü.
Bir kumarhanenin taranması ile başlayan iki grup arasındaki savaşta, şimdi Merkezefendi Kaymakamlığı’nın olduğu bina Denizli Adliyesi iken çatışma çıkmış, yemekten dönen 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Adem Akcan, iki ateş arasında kalarak can vermişti. Serbülent Öğet o çatışmalarda öne çıkan isimlerden biriydi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı