REKLAMI GEÇ

Serinlemek için ölümü seçmeyin!

Serinlemek için ölümü seçmeyin!

Serinlemek için girilen baraj, gölet ve benzeri yerler, zaman zaman acı haberlerin geldiği yerlere dönüşüyor. Bu nedenle yetkililer, yaz mevsimi başlarken “baraj, gölet ve yangın söndürme havuzlarından uzak durun” çağrısında bulundu.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Haziran 2014 Salı, 11:05

Havalar ısındı, yaz mevsimi tüm sıcaklığıyla ağırlığını hissettiriyor. “Serinleme” deyince de akla gelen ilk seçenek, en yakın baraj, gölet, akarsu ve yangın söndürme havuzları. Ancak buralar aynı zamanda serinleme isteğinin kabus ve acıya dönüşmesine de neden olan yerler.

Kent merkezine yakınlığı nedeniyle en çok suya girilen yer olarak Recep Yazıcıoğlu Barajı. Özellikle çocuklar tehlikenin farkında olmadan yaz aylarında burayı oyun parkına çeviriyor. Balçık çamur ve suyun derinliği nedeniyle boğulma vakaları da en çok burada yaşanıyor..

Denizli Afet ve Acil Durum Müdürlüğü,boğulmaların önüne geçmek adına gölet, baraj ve yangın havuzlarının bulunduğu alanlara girişi önleyecek önlemler alınmasını,uyarı levhalarıkonulmasınıtalep etti.

Bu arada, geçen yıl Denizli’de baraj ve göletlerde meydana gelen boğulma vakalarında üç kişinin yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı