REKLAMI GEÇ

Suç örgütüne darbe

Suç örgütüne darbe

Honaz ve Bozkurt’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ileri sürülen 13 kişiden 5’i tutuklandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2008 Cuma, 00:00

Honaz ve Bozkurt’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ileri sürülen 13 kişiden 5’i tutuklandı. Bozkurt ve Honaz’da suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, 6136, 2521 ve 2313 SKM suçlarını işlemek, iş yerinden ve evden hırsızlık yapmak suretiyle temin ettikleri motosikletleri, hırsızlık malı satın alan şahıslara piyasa değerinden düşük fiyatlara satarak, ayrıca çaldıkları malları bulmuş gibi mağdurlara para karşılığında geri vermek suretiyle haksız çıkar sağladıkları ileri sürülen S.A. liderliğindeki 13 kişilik suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Suç örgütünün şüphelilerini yakalamak ve suç delillerini ele geçirmek amacıyla örgüte ait 25 ev ve eklentilerinde eş zamanlı arama yapıldı. Yapılan aramalarda, 17 motosiklet, 21 motorlu bisiklet, kurusıkıdan çevirme 3 tabanca, 3 av tüfeği, 16 av tüfeği fişeği, 2 tabanca şarjörü, 65 gram kubar esrar maddesi, 90 gram kenevir bitkisi tohumu, 5 kök kenevir bitkisi, 2 çalıntı televizyon, bir çalıntı müzik seti, bir hoparlör, bir uydu alıcısı ve 2 teyp ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 53 kişinin ifadesine başvurulduğu, 13 şüpheli şahsın gözaltına alındığı belirtildi. Alınan ifadeler neticesinde 2 kişi daha olmak üzere toplam 15 şüpheli şahıs adliyeye sevk edilirken, örgüt lideri dahil 5 kişinin tutuklandığı, bir şüpheli şahsın yaşının küçük olması sebebiyle 3 ay gözetim cezası aldığı, 9 şüphelinin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı