REKLAMI GEÇ

Sürücüler bu yollara dikkat!..

Sürücüler bu yollara dikkat!..

Kent merkezinde en fazla trafik kazasının Acıpayam karayolu ile Ulus ve İstiklal caddelerinde meydana geldiği belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2014 Cumartesi, 13:11

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 14-20 Kasım tarihlerini kapsayan denetim raporlarını açıkladı. Bir haftada 28’i yaralamalı olmak üzere 70 trafik kazası meydana geldi. Trafik kazalarının en fazla meydana geldiği yerlerin ise Acıpayam karayolu ile İstiklal ve Ulus caddeleri olduğu belirlendi.

9.768 ARAÇ KONTROL EDİLDİ
Bir hafta içerisinde yapılan trafik denetimleri sonucunda 9 bin 768 araç kontrol edildiği, sürücülere hız ve kırmızı ışık ihlali, park yasağına uymama, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma, alkollü araç kullanma, arızalı takograf, fazla yolcu taşıma, emniyet kemeri ve kask takmama gibi nedenlerden dolayı cezai işlem uygulandığı bildirildi.

12 SERVİS ARACINA CEZA
Okul servis araçları üzerinde yapılan denetimler sonucunda 125 okul servis aracı yönetmelik hükümleri çerçevesinde denetlenerek; 8 okul servis aracına güzergah izin belgesi olmadığı için, 2 okul servis aracına fazla yolcu almaktan, 1 okul servis aracına emniyet kemeri takmamaktan dolayı ve 1 okul servis aracına korsan araç kullanmaktan dolayı toplam 12 adet cezai işlem uygulandığı belirtildi.

KIŞ LASTİĞİNDE YASAL SORUMLULUK
Bu arada, 1 Aralık 2014 ve 1 Nisan 2015 tarihleri arasında kış lastiği takmanın yasal bir zorunluluk olduğu kaydedildi. Kış aylarında yağışların daha çok görüldüğü uyarısında da bulunularak, sürücülerin araç kullanırken daha dikkatli olmaları, araçların kışlık bakımlarını yaptırmaları istendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı