REKLAMI GEÇ

Taner Çokkuş, Çokkuş ailesinin ilk kurbanı değil

Taner Çokkuş, Çokkuş ailesinin ilk kurbanı değil

Yer altı dünyasının kentteki en önemli isimlerinden biri olan ve 90’lı yılların ikinci yarısında yaşanan kanlı hesaplaşmada, İstanbul’da pusuya düşürülerek öldürülen Tokuç Ali lakaplı Ali Çokkuş’un yeğeni Taner Çokkuş, yıllar sonra amcasıyla aynı kaderi paylaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mart 2016 Cuma, 10:41

Denizli, dün gece yarısı Merkezefendi’nin Karaman Mahallesi’nden gelen bir pusu olayını konuşuyor. Keza, kanlı pusuda öldürülen isim, kentin bir zamanlar en ünlü mafya babası olan Tokuç Ali lakaplı Ali Çokkuş’un yeğeni Taner Çokkuş’tu.

Kentte bilinen kulüp, restoran ve bar işletmelerinin sahibi olan Taner Çokkuş, gece yarısı evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonrası olay yerinde yaşamını yitirdi. Çokkuş, yıllar sonra amcası Tokuç Ali ile aynı kaderi paylaştı.

Keza Tokuç Ali lakaplı Ali Çokkuş, 90’lı yılların sonunda kanlı bir hesaplaşmanın kurbanı olmuştu. Tokuç Ali lakaplı Ali Çokkuş ile Dadaş Metin lakaplı Metin Sağın isimli mafya lideri ile grupları arasındaki kanlı hesaplaşma, iddiaya göre kumar günleri tartışmasından çıkmıştı. İki grup arasında gerilen ipler kısa sürede cinayetler zincirini de beraberinde getirmişti.

ADLİYE ÖNÜNDE KANLI KAPIŞMA
1997’inin Ağustos ayında iki grup arasındaki ilk büyük çatışma bir gece yarısı Maliye Sarayı önünde yaşandı. Çokkuş ve Sağın’ın da aralarında bulunduğu iki grup silahlarla çatıştı. Yaralıların olduğu çatışma sonrası iki grubun lideri de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çokkuş ve Sağın’ın sanık sandalyesinde olduğu Eylül 1997’deki ilk duruşmanın görüldüğü dakilarda Adliye önü karıştı. İki grup adamlarının arasında çıkan çatışmada bir adliye görevlisi de yaşamını yitirdi.

SAĞIN’LARIN İLK BÜYÜK KAYBI
Tokuçlar ve Erzurumlular arasındaki kanlı hesaplaşmada ilk önemli kaybı Erzurumlu Metin verdi. Tokuç Ali düzenlenen pusu girişiminde yaralı kurtulurak kısa süre tedavi altında kalmış, bu olaydan günler sonra 1998’in Eylül ayında Metin Sağın’ın ağabeyi Cihan Sağın, filmleri aratmayan bir cinayete kurban gitmişti. Zeybek Kavşağı’nda çapraz ateşle pusuya düşürülen ağabey Sağın olay yerinde yaşamını yitirmiş, aynı olayda iki taraftan birer kişi daha cinayet kurbanı olmuştu.

CEVAP GECİKMEDİ
Haftalar sonra Sağın grubunun cevabı ağır oldu. Emine Yılmaz ile birlikte İstanbul’da dost hayatı yaşadığı ileri sürülün Ali Çokkuş, sahil kenarında akşam yürüyüşü yaparken pusuya düşürüldü. Bir anda etrafı sarılan Çokkuş ve Yılmaz, kurşun yağmuruna tutuldu. Ünlü mafya lideri Çokkuş, olay yerinde can verdi. Metin Sağın bu saldtırının ardından kayıplara karıştı.

2 YIL SONRA BABAEVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
Çokkuş’un öldürülmesinin ardından kayıplara karışan Erzurumlular grubunun lideri Metin Sağın’ın bir ara yurt dışında yaşadığı öne sürülmüş, kanlı hesaplaşmanın üzerinden yıllar geçmişti. Bu kez o hesaplaşmanın bitmediğine dair haber Acıpayam’ın Dedebağ Mahallesi’nden geldi. Sağın, 2 yıl sonra eşi ve çocuklarının hasretine yenik düşmüş, kayınperedinin Dedebağ’daki cezavine gelmişti. Gece yarısı ‘jandarma süsü verilmiş’ kişiler kapıyı çaldı. Kapıyı açar açmaz kurşun yağmuruna tutulan Sağın, alay yerinde can verdi.

YILMAZ DA 2 YIL SONRA ÖLDÜRÜLDÜ
İki grup arasında yaşanan kanlı hesaplaşmalar bir şekilde yer altının farklı isimlerini de taraf yaptı. Yine dönemin ünlü isimlerinden biri olan ve Tokuç Ali yanında yer aldığını açıklayan Erhan Yılmaz, bu hesaplaşmaların uzantısı olup olmadığı bilinmese de Sağın’ın öldürülmesinden tam 2 yıl sonra, yani 2004’te Erhan Yılmaz isimli mafya lideri Korucuk’taki bir restoranda uğradığı silanlı saldırı sonrası yaşamanı yitirdi.

TANER ÇOKKUŞ DA SABIKALIYDI
Silahların gölgesinde büyüyen 32 yaşındaki Taner Çokkuş’un ismi de aile fertleri gibi, çok küçük yaşlarda sabıka kayıtlarına girdi. Cezaevi geçmişi de bulunan Çokkuş’un adı iki yıl önce Çamlık’taki bir mekanda silahlı yaralama olayına da karışmıştı. Çokkuş’un Çamlık’ta bulunan sahibi olduğu bir başka mekanı ise, bundan birkaç yıl önce araçtan açılan ateşle kurşunlanmıştı.

denizli-bar-isletmecisi-taner-cokkus-olduruldu-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı