REKLAMI GEÇ

Tarihi eser kaçakçılarına göz açtırılmıyor

Tarihi eser kaçakçılarına göz açtırılmıyor

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’nın yaptığı iki ayrı operasyonda, 1 adet kemer süsü, 15 tane değişik cins ve ebatlarda madeni para ve sikke ile 1 adet insan figürlü mezar steli ve 1 adet çift kulplu çömlek ele geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 17 Mart 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli İl Jandarma Komutanlığı, eski eser kaçakçılığına yönelik olarak iki ayrı operasyon yaptı.

Komutanlığın il merkez sorumluluk sahasında faaliyet gösteren, T.D. ve S.A. isimli şahısların elinde, tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradıkları haberinin alınması üzerine harekete geçen ekipler, 1 adet kemer süsü ve 15 adet değişik cins ve ebatlarda madeni para ve sikke ele geçirdi.

Eskihisar Köyü’nde ele geçirilen eserler, Denizli İl Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından incelendi.

İnceleme sonucunda, 2 bronz sikkenin Roma Dönemi’ne, 1 bronz sikkenin Helenistik Döneme ait olduğu ve müzelik değerinin olduğu, diğer 12 adet sikkenin okunaksız ve tescil dışı olduğu ve müzelik değerinin olmadığı, 1 adet kemer süsünün etnografik olup, yurt içerisinde bulunması serbest, yurt dışına çıkarılmasının yasak olduğu tespit edildi.

İl Jandarma Komutanlığı’nın, Acıpayam’da yaptığı diğer operasyonda ise M.S. ve Ş.T. isimli şahısların evlerinde yapılan aramada, 1 adet insan figürlü mezar steli ve 1 adet çift kulplu çömlek ele geçirildi. Ele geçirilen eserleri inceleyen Denizli İl Müze Müdürlüğü ekipleri, eserlerin, Roma Dönemi’ne ait olduğuna ve 2863 sayılı kanun kapsamında müzelik değerlerinin bulunduğunu tespit etti.

Her iki olayın şüphelileri de ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı