REKLAMI GEÇ

Tarihi eser kaçıranlar yakalandı

Tarihi eser kaçıranlar yakalandı

Çameli ve Tavas’ta tarihi eser kaçakçılığı yapmak üzereyken kıskıvrak yakalanan Ş.A. ve S.A. isimli şahısların ellerinde bulunan eserler, Denizli İl Müze Müdürlüğü’ne teslim edildi.

/ DENİZLİHABER / 26 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, tarihi eser kaçakçılığına ilişkin operasyonlarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Çameli’de yaşayan Ş.A. isimli şahıs, daha önceki tarihlerde elinde bulunan tarihi eserlerin bir bölümünü Denizli Müze Müdürlüğü’ne teslim ederken, eserlerin bir kısmını evinde sakladı. Bu bilgiye ulaşan Denizli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, 24 Mart tarihinde Ş.A.’nın evinde yaptıkları aramada, 3 adet sikke ve 1 adet tuğladan yapılmış çanak ele geçirdi. Denizli İl Müze Müdürlüğü yetkilileri, ele geçirilen eski eserlerin Roma dönemine ait, müzelik değerde eserler olduğunu tespit ederken, adliyeye sevk edilen Ş.A, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tavas’ta S.A isimli şahsın, elinde tarihi eser bulunduğu ve satmak için müşteri aradığı haberini alan Denizli İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri, 25 Mart’ta Tavas-Altınova karayolunda, şüpheli şahsın kullandığı aracı durdurdu. S.A.’nın üzerinde ve araç içerisinde yapılan aramada, 8 adet sikke ele geçirildi. Ele geçirilen eski sikkelerin Denizli İl Müze Müdürlüğü Ekipleri’nce yapılan incelemesinde, 2 adet pirinç sikkenin Helenistik dönemine ve 6 adet bronz sikkenin ise muhtelif dönemlere ait olduğu tespit edildi. Adliyeye sevk edilen S.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı