REKLAMI GEÇ

TEKEL işçileri ile çevik kuvvet arasında arbede

TEKEL işçileri ile çevik kuvvet arasında arbede

Denizli’de TEKEL işçilerine destek eyleminde olay çıktı.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2010 Perşembe, 17:28

Bayramyeri Meydanı’nda toplanan TEKEL işçilerinin aileleri, TKP, ÖDP, CHP, Türk Kamu Sen, TDH, KESK, TMMOB, SDP, İşçi Partisi, Eğitim-İş ve TEKSİF’e bağlı üyeler, bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan TEKSİF Denizli İl Başkanı Recep Oktay, TEKEL işçilerinin yanında olduklarını ve onların bu haklı mücadelesine destek olacaklarını ifade ederek, “Hükümet bir an önce TEKEL işçilerine sahip çıksın. TEKEL işçisi bugün sadece kendi mücadelesini vermiyor. Aynı zamanda örgütlü olmanın, emekçinin mücadele etmesinin ne kadar önemli olduğunun da dersini veriyor. Bundan sonra hakları elinden alınan emekçilerin sesi daha gür çıkacaktır” dedi.

Yaklaşık 250 kişinin bulunduğu eylemde sloganlar atıldı, pankartlar açıldı. 1 saat sonra eylem bitiminde, TEKEL işçisi yakınları dağılmayınca, iki TEKEL işçisi arasında çıkan, ‘Delikliçınar Meydanı’na ve AKP’ye yürüyelim mi yürümeyelim mi’ tartışması kavgaya dönüştü. İki TEKEL işçisinin alandaki tekme tokat kavgasında, bir TEKEL işçisi hafif yaralandı.

Bayramyeri Meydanı’nda basın açıklamasının ardından gruplar dağılırken, SDP, TKP ve TEKEL işçisi aileleri kol kola girip, ‘Ölmek var dönmek yok’ sloganlarıyla bulundukları alandan, Denizli Belediyesi önüne yürümek istedi. İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerinin izin vermemesine karşın, yürüyüşüne devam eden grup, yaklaşık 200 metre yürüdükten sonra, Delikliçınar Meydanı’na girerken, çevik kuvvet engeliyle karşılaştı. Kol kola yürümeye devam eden TEKEL işçileri ve beraberindekiler, ikna edilemeyince arbede yaşandı. Çevik kuvvete direnen TEKEL işçisi yakınları, sert müdahaleyle karşılaştı. Çevik kuvvet ekipleri, kendilerini itip ezmeye çalışan TEKEL işçisi yakınlarına tekme tokat engel olmaya çalıştı. Bu arbede arasında grubun içinde bulunan küçük çocuklar da ezilme tehlikesi yaşadı. Çevik kuvvet ile TEKEL işçileri yakınlarının arbedesinde, 34 kişi çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Grubun yürüyüşü, polisin geniş güvenlik önlemleri arasında, Denizli Belediyesi önünde son buldu. Belediye önünde halay çeken TEKEL işçilerinin yakınları, slogan atarak dağıldı.

Eğitim-İş Denizli Şube Sekreteri Arif Soylu da yazılı basın açıklamasıyla, TEKEL işçilerine destek verdi. Soylu, “En son özelleştirme mağduru olan Tekel işçileri işlerinden edilmiş, 4-C uygulamasıyla güvencesiz, sendikasız ve örgütsüz bırakılmak istenmiştir. Bu uygulamalarla adeta köleleştirme politikası izlenmektedir. AKP iktidarı İMF ile sözleşme yapabilmek ve daha önce verdiği sözleri tutabilmek için Tekel işçilerini feda etmiştir. Eğitim-İş, alın terinin karşılığını almak isteyen, emeğine, sendikasına ölümü pahasına sahip çıkan Tekel işçisinin yanındadır. 4 Şubat 2010 Perşembe günü yapılacak olan bir günlük uyarı grevini destekliyoruz. Bütün emek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri olarak bu sınıfsal dayanışmayı güçlendirmeliyiz. AKP iktidarının uyguladığı faşizan baskılara hep birlikte göğüs germeliyiz. Tüm halkımızı bu mücadelede yanımızda görmek istiyoruz. Emeğimize ve geleceğimize sahip çıkalım” dedi.

İMO Denizli Şubesi de açıklamayla, TEKEL işçilerine desteğini bir kez daha belirtti. İMO Denizli Şubesi’nden yapılan açıklamada, “İçerisinde meslektaşlarımızın da yer aldığı tüm çalışanların aileleri ile beraber insanca yaşamaları için gerekli olan güvenli ve sağlıklı iş koşulları ile yoksulluk sınırı üzerinde alacakları ücretlerin sağlanacağı Hükümet politikalarının oluşturulması gerekmektedir. İyi koşulları kötünün yanına çekmektense, kötü koşulların iyinin yanına yükseltilmesinin mutlak çözüm olacağına yürekten inanıyoruz.
Bu, Ülkemizin bugününün ve geleceğinin nasıl şekilleneceğine ilişkin müdahaledir. Bu, çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakmak istediğimizle ilgili bir tercihtir. Tekel işçisi, sadece kendisi için değil, neoliberal politikaların tüm mağdurları için direnmektedir. Neoliberalizm mühendisliği de, Tekel’i de teslim almaya çalışmaktadır” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı