REKLAMI GEÇ

TEMİZLİKTE PİS İŞLER İDDİASI: 6 GÖZALTI

TEMİZLİKTE PİS İŞLER İDDİASI: 6 GÖZALTI

Belediye Temizlik İşleri Müdürü R.Ş. ile birlikte 6 kişi gözaltında, belediyenin emekli satın alma saymanı, bir işadamı, eşi ve iki şirket çalışanı gözaltında. Çöp poşetlerinin alımında rüşvet ve usulsüzlük yapıldığına ilişkin bir ihbarın üzerine başlattığı soruşturmada 6 gözaltı var

/ DENİZLİHABER / 1 Ekim 2009 Perşembe, 17:31

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü R.Ş. ile emekli Satın Alma Müdürlüğü Saymanının da aralarında bulunduğu 6 kişi, usulsüzlük yapmak ve rüşvet almak, vermek iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Denizli Belediyesi’nin çöplerin toplanması için dağıttığı çöp torbalarının alımında usulsüzlük yaptıkları, Belediye Temizlik İşleri Müdürü
R.Ş’nin torbaları veren şirketten rüşvet aldığı iddia ediliyor.

Yaklaşık sekiz ay önce yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri bu sabah Denizli Belediyesi’ne gelerek toplantı halinde olan Temizlik İşleri Müdürü R.Ş.’yi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında belediyeden bir sene önce emekli olduğu öğrenilen Satın Alma Müdürlüğü Saymanı S. E. ile Denizli Belediyesi’ne çöp torbası veren Odabaşı Plastik’in sahibi M.O. ve eşi ile Odabaşı Plastik’in iki çalışanı gözaltına alındı.

Denizli Belediyesi, evsel atıkların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla 4 yıl önce konutlara ve iş yerlerine ücretsiz çöp poşeti dağıtmaya başladı. Poşetlerin belediyeye satımını ise ihaleyi kazanan firma Odabaşı Plastik Şirketi yapmaya başladı. Bugüne kadar milyonlarca çöp poşeti vatandaşa ücretsiz olarak dağıtıldı.

8 ay önce polise başvuran bir kişi, Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü R.Ş.’nin rüşvet karşılığında çöp poşeti alımında usulsüzlük yaptığı iddiasında bulundu. İddialara göre çöp torbası veren firma kantar fişlerinde usulsüzlük yaparak eksik mal teslim ediyor, bunun karşılığında belediye yetkililerine rüşvet veriyor ve bu rüşvetleri gayri resmi kasa defterinde kayıt altına alıyordu.

Konuyu gizli soruşturma kapsamına alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri belediyeye çöp poşeti satışı yapan firmanın sahibi M. O’nun resmi olmayan kasa defterini ele geçirdi. Kasa defterinde yapılan incelemeler ve kantar fişlerinin kontrolü sonucu iddiaların ciddi olduğu belirlendi ve harekete geçildi. R.Ş. dört sivil polis tarafından belediyede toplantı yaparken, M.O. ve eşi işyerinde, emekli satın alma müdürlüğü saymanı S.E. evinde göz altına alındı. Zanlıların ifadesi alınırken haklarında rüşvet almak, rüşvet vermek ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından fezleke hazırlanarak yarın Adliye’ye sevk edilecekleri öğrenildi. Adliye’ye sanık olarak M.O., R.Ş. ve S.E.’nin sevk edileceği öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı