REKLAMI GEÇ

Terörü lanetlediler

Terörü lanetlediler

Denizlili Doğan Acar’ın Şırnak’ta şehit edilmesi, yine aynı ildeki terörist saldırıda 4 polisin şehit düşmesi infial yarattı. Yapılan açıklamalarda, bölücü örgüt ve gerçekleştirilen saldırılara lanet yağdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2015 Pazartesi, 15:09

ZOLAN: TÜRK MİLLETİ DİMDİK AYAKTA DURACAK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İstanbul ve Şırnak’ta bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırılarda şehit düşen asker ve polisleri için taziye mesajı yayımladı. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, askeri helikoptere yapılan saldırı sonucu şehit düşen Doğan Acar’ın Denizlili olduğunu öğrendiklerini kaydeden Zolan, “Binlerce yıldır nice badireler atlatmış ve nice bedeller ödemiş aziz milletimiz dün olduğu gibi bugünde bu alçakça saldırıların üstesinden gelecektir. Ülkemizin geleceğini karartmak isteyen eli kanlı terör örgütü karşısında, Türk milleti dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Bu vesileyle aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Denizlimizin ve ülkemizin başı sağolsun” dedi.

YÜKSEL: HESABI SORULACAKTIR
AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de yaptığı açıklamada, “Kahraman askerimiz Doğan Acar kardeşimizi hain saldırıda Şehit eden kahpelere bunun hesabı sorulacaktır” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Her gün yaşanan gelişmeler, kahramanlarımızın şehit haberlerinin ulaşması içimizi yakıyor, canımızı acıtıyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti hainleri kalleşleri yerle bir etmeye yetecek güce sahiptir. Bugün Şırnak’ta terör örgütü PKK’nın hain saldırısında Denizli ilimizden Doğan Acar kardeşimizi şehit verdik. Şehidimizin kanına girenlerin hesabı mutlaka sorulacaktır. Bugün hainlerin ve kalleşlerin gölgesinde geçinerek, siyaset yapma gayretinde olan siyasi örgütlerin bu topraklarda demokrasi ve barıştan söz etmesi asla kabul edilemez. Hainlerin barışı olmaz ancak kalleşliği olur.”

ARSLAN: ŞEHİT HABERLERİYLE SARSILMAKTAN YORULDUK
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, askerleri acımasızca şehit eden, anaları ağlatan, halkın içini yakan terörü nefretle kınadığını dile getirerek, “Ne istedilerse verdik” anlayışı ve tavizlerin sonucu annelerin, babaların, gelinlerin ve çocukların yüreğine acılar düşmeye devam ettiğini vurguladı

“Daha dün yüreğimiz kan ağlarken, ertesi gün bir başka şehit haberiyle sarsılmaktan yorulduk ve usandık. Hep şehit acılarıyla yaşar olduk” diye Arslan, şunları kaydetti:

“Bizler barış ve kardeşlikle yaşamak için her yolu ısrarla denedikçe, silaha sarılmaktan başka bir hedefi olmayan hain PKK, yine gencecik askerlerimizi, polislerimizi pusu kurarak şehit etmekten başka bir şey yapmıyor. İsyanımız ve öfkemiz, annelerimizin haklı feryadında derinleşiyor. Sabrımız her geçen gün daha çok zorlanıyor. Gerçek ve kalıcı barışı, tüm vatandaşlarımızın güvenliğiyle birlikte eksiksiz biçimde sağlayacak bir siyasi iradeye ihtiyaç duyulduğu her geçen gün daha çok ortaya çıkıyor.”

KARACA: KAOS VE İSTİKRARSIZLIĞA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR
CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, son dönemde birbiri ardına meydana gelen terör olaylarına dikkati çekerek, “Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, askeri helikoptere PKK’lı teröristlerce yapılan saldırıda Denizlili er Doğan Acar şehit oldu, 7 askerimiz yaralandı. Terhis olan, ancak memleketi Denizli’ye cansız bedeni ulaşan evladımız Doğan Acar, ne ilk ne de son şehidimiz. Hükümetin yanlış politikaları, süreci yönetememesi, gelinen noktada Türkiye’nin istikrarsızlık ve kaos ortamına sürüklenmek istendiği apaçık ortadadır. Anaların feryadı, milletimizin “yeter” çığlıkları, görmezden gelinemez. Kan, savaş ve gözyaşı üzerinden siyaset yapılamaz” dedi.

Karaca, terörün insanlık suçu olduğunu, gencecik evlatları ard arda şehit vermekten duyulan acı ve üzüntüyü yaşadığını belirterek, PKK terör örgütünü lanetlediğini sözlerine ekledi.

 İLHAN: KATLANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI
Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, terörü bir kez daha kınadığı ve lanetlediği  açıklamasında, “Ülkemizde yaşanan terör saldırıları nedeniyle çok zor günler geçiriyoruz. Artık duyduğumuz, gördüğümüz terör olayları haberlerine dayanacak, sabredecek, katlanacak gücümüz kalmadı. Bugün, terhis belgesini aldıktan sonra Denizlimize gelmek üzere yola çıkan askerimizin bindiği helikoptere yapılan acımasız saldırı sonucu, Şırnak’ta şehit düşen Doğan Acar’ın haberi yine şehrimizi yasa boğmuştur. Kendisine ve yaşamını terör saldırıları sonucunda yitiren vatandaşlarımıza, askerlerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı, yaralı olan asker ve polislerimize de acil şifalar dileriz” dedi. 

İlhan, son günlerde sayısı hızla artan terör olaylarının ve şiddet ortamının sona ermesi için siyasi anlaşmazlıkların bir kenara bırakılarak  hemen çözüm bulunması dileğinde bulundu. 

TİN: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK
Ak Parti İl Başkanı Şahin Tin, yaptığı yazılı açıklamasında, “Denizlili Doğan Acar’ın da şehadet mertebesine ulaştığı hain saldırıyı değerlendiren Başkan Tin, “Bu saldırıda 7 askerimiz de yaralanmıştır. Vatan borcunu kahramanca ödeyen ve tezkeresini alarak Denizli’deki ailesine ulaşma heyecanını yaşayan Doğan Acar’ın kahpe kurşunlara hedef olması bizleri kahretmiş, derinden üzmüştür. Terör örgütünü arkasına alarak barış söylemleri ile gösteriler yapan, yakıp yıkmayı marifet sayan, kahraman Mehmetçiğimize ve polisimize silah doğrultan, Kürt-Türk ayrımı yapmadan insanlarımızın canına kast eden şer odakları, terör gruplarının bu topraklardan kökü kazınana kadar mücadelemiz sürecektir” dedi. 

ÇAVUŞOĞLU: GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR
CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, Şırnak’ın Silopi ilçesinde 4 polisin, Beytüşşebap’ta terhis için helikoptere binen denizlili Doğan Acar’ın ve İstanbul Sultanbeyli de 1 polis müdürünün hain saldırılar sonucu şehit edildiğini anımsatarak, şunları kaydetti.

“Hain bir el harekete geçmiş, hergün yeni canlarımızı aramızdan almaktadır. Tüm toplumun özellikle bugünlerde birbirine daha çok sarılmaya hain emellerine ulaşmak isteyenlere inat barış içerisinde bir arada kardeşçe yaşamaya ihtiyacı vardır. Siyasi görüş farkı gözetmeden bu terör olaylarının sona ermesi için gün birlik ve beraber olma günüdür. Bizler bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.”

SUBAŞIOĞLU: ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu millet olarak önemli bir süreçten geçildiğini hatırlatarak, “Denizlimize gelen şehit haberi bizleri derinden sarsmış, üzüntü ve acı yaşatmıştır. Milletimizi derin bir acı ve üzüntüye boğan alçakça saldırılarda şehit olan kahramanlarımızın hesabı mutlaka sorulacaktır. Millet olarak çok önemli günlerden geçtiğimiz şu zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bölünmez bütünlüğüne ısrarla kasteden hainlere gereken cevap verilecektir” dedi.

 ÖZER:  HUZURUN TESİSİ İÇİN ADIM ATILMALI 
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli’ye son 10 günde ikinci kez şehit haberinin gelmesi üzerine bir açıklama yaptı.  Başkan  Özer, “Akan kanın durması için ne lazım geliyorsa sorumluluk taşıyan tüm kişi ve kurumlar üzerine düşeni yapmalıdır. Çünkü hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. İnsanı yok etmek değil, insanı yaşatmak önemlidir. İş dünyası olarak ülkemizdeki huzurun yeniden tesis edilmesini, bunu sağlayacak adımların bir an önce atılmasını bekliyoruz” dedi.

DSO BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ: ÇİRKİN PLANLAR 
Son günlerde ülkemizin çeşitli noktalarında Terör Örgütü PKK tarafından düzenlenen ve her geçen gün artarak devam eden hain saldırılara ilişkin bir mesaj yayımlayan Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, bu tarz saldırıların ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bölmeye yönelik çirkin planlar olduğunu ifade etti.
Şehit Doğar Acar’ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Keçeci, “Ülkemizin çeşitli noktalarında Terör Örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırılar sonucunda birçok canımızı kaybediyoruz. Bugün bu kor bir kez daha Denizli’ye düştü; ancak bu hain saldırılar sonucu kaybettiğimiz her can bizim canımız” dedi. 

ÖZBAŞ: KANLARINDA BOĞULACAKLAR
Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş da, şehide Allah’tan rahmet, ailesine başsağılığı dileyerek, “Son çırpınışları ile kalleş saldırılar yapan PKK terörünü lanetliyor, her türlü terör faaliyetine açık veya gizli şekilde destek verenlerin belalarını bulmasını diliyorum. Birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin bozulmasına asla müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesi gerekir. Devletimiz, hainlere ve kalleşlere gereken cevabı verecek, onları kendi kanlarında boğacaktır” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar

adsiz   -  Bağlantı 10 Ağustos 2015, 15:54

Bi susun lanet olasi siyasiler bi susun. Sizede siyasetinizede…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı