REKLAMI GEÇ

Trafik ekiplerinde Yıldız alarmı: Denetimler yoğunlaştırıldı!

Trafik ekiplerinde Yıldız alarmı: Denetimler yoğunlaştırıldı!

Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız’ın göreve başladığı günden bu yana trafik denetimleri ciddi oranda arttı. Ana arterler, alternatif yollar, kritik noktalar… Her gün 20 trafik ekibi kentin dört bir yanında uygulama gerçekleştiriyor. Hedef trafik kazalarını en aza indirmek!

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Kasım 2019 Perşembe, 11:22

Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız’ın göreve başlamasından bu yana hemen hemen her alanda polis neredeyse teyakkuza geçti. Sadece KOM ve TEM gibi kritik şubeler değil trafik ekipleri de yoğun mesai yapıyor.

TRAFİK EKİPLERİ YOĞUN MESAİDE
Kentin dört bir yanında trafik denetimlerini arttıran ekipler, deyim yerindeyse arı gibi çalışıyor. Anlık 20 ekibin gerçekleştirdiği denetimlerde görev yapan ekip sayısı, mesai giriş ve çıkışlarında büro görevlisi polis memurlarının da takviyesiyle 24’e çıkıyor. Günün tamamında ise dönüşümlü olarak 13 araçlı, 20 motorlu trafik polisi farklı noktalarda denetimlerini sürdürüyor

POLİS NEFES ALDIRMADI
Emniyet Müdürü Kenan Yıldız’ın göreve başladığı Ekim ayındaki rakamlar, bir önceki ay ile kıyaslandığında denetimlerin ciddi oranda arttığı gözleniyor. Alkol, hız, belgesiz araç kullanımı. Ana arterler, alternatif yollar, kritik noktalar. Polis Ekim ayı boyunca kurallara uymayan sürücülere neredeyse nefes aldırmadı.

BİNLERCE ARACA İŞLEM YAPILDI
Geçtiğimiz ay il genelinde 85 bin 421 araç ve sürücüsü denetlendi. Emniyet kemeri uygulamasında 33 bin 500’e yakın sürücü denetimden geçerken bu rakam Eylül ayında 29 bin 894 idi. Büyük çoğunluğu kent merkezinde 18 bine yakın araç sürücüsüne alkol muayenesi yapıldı. Sadece merkezde alkolmetreye üfleyen sürücü sayısı 9 bin 752. Oysa ki bu rakam bir önceki ay 6 bin 320 idi. Denetimlerde 818 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 1211 sürücüye ise belgesiz araç kullanmaktan işlem yapıldı.

2 BİN 500’E YAKIN ARAÇ RADARA GİRDİ
Kentin farklı noktalarında görev yapan sabit ve gezici radarlar ile 2 bin 422 araca hız ihlali işlemi yaptı. Eylül ayında 29 bin 894 olan emniyet kemeri denetimi Ekim’de 33 bin 452’ye çıktı. 999 sürücü emniyet kemeri takmadığı için ceza yedi.

YAYAYA YOL VERMEYEN AFFEDİLMEDİ
Ekim ayında ayrıca trafik işaretlerine uymayan, yayaya yol vermeyen, geçiş üstünlüğü ihlali yapan 2 bin 176 araç sürücüsüne de işlem yapıldı. Bu rakam eylül ayında 1828 idi.

HEDEFTE TRAFİK KAZALARI VAR
İl genelinde arttırılan denetimlerde hedef trafik kazalarını asgari düzeye çekmek ya da olası kazalarda yaralanma ve ölüm riskini azaltmak. Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, diğer görev alanlarında olduğu gibi trafik konusunda da kentin karnesinin iyi olmasını istiyor. Alkollü ya da belgesiz araç kullanmak, trafik kurallarına uymamak gibi konularda affı yok.

KİMSEYE TAVİZ YOK!
Basınla tanışma toplantısında huzurlu ve daha yaşanılır bir kent yaratmak, kendisine verilen sorumluluğu layıkıyla yerine getirmek için maksimum bir çabayla çalışacağının altını çizen Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, ayrıca hiç kimseye imtiyaz sağlanmayacağı ve suçlu her kim olursa olsun taviz gösterilmeyeceğinin altını çizmişti.

Yorumlar

MESUT ÇELİKDEMİR   -  Bağlantı 8 Kasım 2019, 10:51

Hata yapana ceza kesin eyvallah ama trafiği rahatlatmak içinde bazı çözümler istiyoruz Mesela Yse ışıklarına gelmeden Zebrona girişini kapatsanız o güzergah biraz daha rahatlar ordan çıkmaya çalışan araçlar trafiği durduruyor yardım rica

şefkat   -  Bağlantı 7 Kasım 2019, 18:50

tebrikler sayın emniyet müdürü

erkan   -  Bağlantı 7 Kasım 2019, 17:08

sürücülere ceza yazmayı bildiğiniz gibi yolların bozuk olmasınada ceza yazsanız daha güzel olur.çukurlardan kaçmak için akrobat olduk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı