REKLAMI GEÇ

TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri başladı. Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerde, stantlar açılarak trafik kurallarına dikkat çekildi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mayıs 2010 Pazartesi, 18:12

Her yıl, 2-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri başladı. Haftanın açılış törenine; Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, Başsavcı Kazım Arapoğlu, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Çardakcı, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, kaymakamlar, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Fatih Sola, törende yaptığı konuşmada trafik ve yol güvenliği ile ilgili eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Denizli’de 259 bin 498 araç ve 295 bin 769 ehliyet sahibi kişinin bulunduğunu belirten Sola, trafik birimlerince, 2009 yılında 894 otomobil, 534 otobüs, 49 kamyon 357 minibüs, 858 kamyonet, 939 diğer taşıt sürücüleri ve 14 bin 519 ya olmak üzere, toplam 17 bin 550 yol kullanıcısına trafik eğitimleri verildiğini, 2010 yılının sonuna kadar, kamu hizmetinde görevli 9 bin toplu taşıma sürücüsüne eğitim verileceğini belirtti.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Hasan Kayıhan, trafiğin bir saygı unsuru olduğunu söyleyerek, trafikte denetlemelerin sıklıkla yapılması gerektiğini, sürücülerin 50 yaşına kadar her 10 senede, 65 yaşına kadar her 5 senede, 75 yaşına kadar ise her 3 senede sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini söyledi.

Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan, insanların doğumundan ölümüne kadar trafikle iç içe olduğunu söyleyerek, sağlıklı, mutlu olmak için alınması gereken önlemlerin olduğunu ve bu önlemlere uyulmasının şart olduğunu söyledi. Vali Yavuz Erkmen ise polisin, jandarmanın ve diğer birimlerin trafikteki uyarılarının vatandaşların can ve mal güvenliği için olduğunu belirterek, “Herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. Geçen yıl Denizli’de birçok vatandaşımızı kaybettik, 2 binden fazla vatandaşımız da yaralandı. Bu konuya biraz daha önem vermemiz gerekmektedir. Trafikte birbirimize saygılı davranmalıyız. Gerek emniyetimiz, gerek jandarmamız, gerekse diğer birimlerdeki arkadaşlarımızın yaptığı uyarılar, aslında hiç arzu edilmeyen, ama sizin güvenliğiniz için yapılan işlemlerdir. Bunlarda bir takım yanlışlar varsa, kendi içerisinde düzeltilir. Ama yapılan uyarılar mutlaka sizin güvenliğiniz içindir. Bu bakımdan beklediğimiz tek şey, kurallara uyulması ve karşılıklı saygı duyulmasıdır” dedi. Vali Erkmen ayrıca, çocukların ve öğrencilerin trafik ve yol güvenliği ile ilgili olarak çok iyi bir şekilde eğitilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından, görevlerinde başarı gösteren polis, jandarma ve zabıta trafik personeli ile 112 Acil Servis ekiplerine, Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından takdirname verildi. Ayrıca, hiç kaza yapmayan, taksi, kamyon, minibüs ve servis aracı sürücülerine de ödül verildi. Trafik eğitimi alan 16 okuldan 207 öğrencinin 16’sına sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrenciler arasında trafik bilincini artırmak için DAYGED tarafından düzenlenen mini bilgi yarışmasında soruları doğru yanıtlayan Aynur Uysal’a ödülünü Vali Erkmen verdi. Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle, Delikliçınar Meydanı’nda, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Jandarma Trafik Şube Birimi, İl Acil ve Afet Durum Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve 110 İtfaiye Müdürlüğü stant açarak vatandaşları bilgilendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı