REKLAMI GEÇ

Traktör römorkları artık Azrail olmayacak

Traktör römorkları artık Azrail olmayacak

Çivril’de traktörlerin karıştığı ölümlü kazalar artınca Jandarma Harekete geçti ve “Üçgen Reflektör” uygulamalarını sıklaştırdı. Bundan böyle Çivril İlçesi genelinde ışıklandırma donanımı eksik olan traktörler trafiğe çıkamayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Ekim 2017 Salı, 16:48

Çivril-Dinar Karayolu’nda geçtiğimiz hafta otomobiliyle seyahat eden bir aile kaza yapmış, aynı aileden 1 kişi yaşamını yitirmiş ve 3 kişi de yaralanmıştı. Kazalaya üçgen reflektörü olmayan bir traktörün sebep olduğu ortaya çıkarken, aynı yolda gece karanlığında, önünde giden römorklu traktörü göremeyen başka araçların da kazaya karışması nedeniyle harekete geçen Jandarma, “Üçgen reflektör takma” projesi başlattı.

Denizli Jandarma Trafik Timleri’nin bundan böyle, römorkunda standartlara uygun reflektörü olmayan, traktörünün ışık donanımı çalışmayan ve sarı çakar lamba olarak tabir edilen sarı uyarı lambası bulunmayan araçları karayoluna çıkarmayacağı açıklandı.

Yaklaşık 8 bin traktörün tescilli olduğu Çivril’de başlatılan projenin tüm ilçelerde yaygınlaştırılacağı, Kıralan Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’nun da katılacağı uygulamaların gece gündüz sürdürüleceği bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı