REKLAMI GEÇ

Tugay komutanı tutuklandı

Tugay komutanı tutuklandı

Darbe girişiminin ardından öğle saatlerinde 11. Komando Tugay Komutanlığı’na giden Başsavcı Mustafa Alper tarafından teslim alınan Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Özbakır, “Anayasayı ihlale teşebbüs” ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs”le suçlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2016 Pazar, 02:27

Darbe girişiminin ardından 11. Komando Tugay Komutanlığı’nda Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper tarafından Tugay’da teslim alınan Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, uzun süre burada ifade verdikten sonra, Başsavcı Alper ile birlikte kendi makam aracıyla Adliye’ye götürüldü.

Saat 20.00 sıralarında Adliye’ye götürülen 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır, önce savcılığa ifade verdi. Uzun süren ifadenin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Tuğgeneral Özbakır için saat 02.20’de tutuklama kararı çıktı.

Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesindeki, “Anayasayı ihlale teşebbüs” ve 312. maddesindeki “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”le suçlanan Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır’ın hangi cezaevine gönderileceği ise açıklanmadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı