REKLAMI GEÇ

Tuğgeneral Ali Osman Gürcan tutuklandı

Tuğgeneral Ali Osman Gürcan tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yurt genelinde, aralarında generallerin de bulunduğu çok sayıda asker gözaltına alındı. Denizlili Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan da, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2016 Pazar, 02:09

FETÖ mensubu askerlerin darbe girişimi engellenirken, Türkiye genelinde başlatılan soruşturmalar çerçevesinde aralarında generallerin de bulunduğu çok sayıda asker gözaltına alındı.

Şırnak’ta yakalanan Denizli Çal doğumlu Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, çıkarıldığı mahkemece, Türk Ceza Kanunu’nun 309. maddesindeki, “Anayasayı ihlale teşebbüs” ve 312. maddesindeki “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs edilmesi” suçlarından tutuklandı.

GÜRCAN’IN BİYOGRAFİSİ
1969 Çal doğumlu olan Ali Osman Gürcan, ilkokulu Çal’da, ortaöğretimini Denizli’de tamamladı ve 1986 yılında Kara Harp Okulu’na girdi. 1990’da jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu. Çeşitli birliklerdeki görevinin ardından, 2004’te girdiği Kara Harp Akademisi’ndeki eğitimini 2006’da tamamladı.

2011-2013 yılları arasında Ankara İl Jandarma Komutanlığı yapan Gürcan, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın ardından Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı
Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile Azerbaycan Dahili Koşunlar Döş Nişanı sahibi olan Gürcan, evli ve iki çocuk babası.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı