REKLAMI GEÇ

Tüm Bel Sen Şube Başkanı Büyükşehir’deki görevinden alındı

Tüm Bel Sen Şube Başkanı Büyükşehir’deki görevinden alındı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi Sekreteri ve Tüm-Bel Sen Denizli Şube Başkanı olan Mehmet Sarıca Denizli Büyükşehir Belediyesi’ndeki görevinden uzaklaştırıldı. Açığa almanın 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre yapıldığı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2016 Salı, 09:52

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığında makine mühendisi olarak görev yapan MMO Denizli Şubesi Sekreteri ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mehmet Sarıca, açığa alındı. Sarıca’nın 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye göre, terör örgütü ile bağlantısının bulunup bulunmadığını araştırılması için açığa alındığı ifade edildi.

MMO GENEL BAŞKANI ÇAKAR, SARICA’NIN GÖREVE İADESİNİ İSTEDİ
MMO Genel Başkanı Ali Ekber Çakar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, açığa alınmanın keyfi bir uygulama ve bunun bir cadı avı olduğunu savunarak, Mehmet Sarıca’nın görevine iade edilmesini istedi.

15 Temmuz’dan sonra darbe ve darbecilerle bir ilgisi olmayan ilerici, demokrat kişilerin de bir cadı avı ile işlerine son verildiğini, açığa alındığını ve son örneğin Denizli’de yaşandığını söyleyerek, şunları kaydetti:

Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe ve darbecilerle ilgisi olmayan ilerici, demokrat kesimler de hedeflenerek adeta bir cadı avı yürütülmektedir. Bu durumun meslektaşlarımıza yansıdığı son örnek, TMMOB’nin önceki dönem Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevini yapmış olan, odamız üyesi ve halen odamızın Denizli Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca arkadaşımızın, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından keyfi bir şekilde açığa alınmış olmasıdır.

Üst Birliğimiz Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Odamız dahil bağlı 24 oda, Anayasanın 135. Maddesi ve 6235 sayılı yasa uyarınca faaliyet yürüten, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları olarak kamu tüzel kişiliğine haizdir. Anayasada ve yasamızda da ifade edildiği üzere TMMOB ve odalarımızın kuruluş amaç ve görevleri; meslektaşlarımızın ve mesleğin haklarının korunması, geliştirilmesi, üyelerinin hak ve çıkarlarının korunması, çalışma alanlarının disipline edilmesi, geliştirilmesi; ülkemizin kalkınması ve gelişmesi yönünde her türlü çabayı göstermek şeklinde özetlenebilir. Üye ve yöneticilerimiz, bu çerçevede mesleki-toplumsal görev ve sorumluluk üstlenmektedir. Mehmet Sarıca arkadaşımız da bu çerçevede Denizli TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği görevinde bulunmuş ve odamızın Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreterliği görevini başarıyla yürüten, ilerici, demokrat bir arkadaşımızdır.

Her daim darbelere ve dikta rejimlerine karşı duran odamız ve TMMOB üyesi meslektaşlarımıza yönelik cadı avına bir son verilmesi ve Mehmet Sarıca arkadaşımızın görevine iade edilmesi gerekmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası olarak, Mehmet Sarıca arkadaşımız ve Denizli Şubemiz ile dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna duyuruyor, hukukun üstünlüğü ilkesinin uygulanmasını istiyor, yanlış ve mesnetsiz açığa almanın durdurulmasını ve kendisinin derhal görevine iade edilmesini istiyoruz. “

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı