REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin 2. büyük cezaevi yerleşkesi Denizli’de

Türkiye’nin 2. büyük cezaevi yerleşkesi Denizli’de

Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Türkiye’nin Silivri’den sonra en büyük cezaevi yerleşkesinin Denizli’de bulunduğunu, bu yıl içinde 1 kapalı ve 2 açık cezaevinin daha açılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2016 Salı, 13:07

Başsavcı Mustafa Alper, “Medya İletişim Bürosu” uygulamasında “pilot il” seçilen Denizli’deki çalışmalarla ilgili bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Akkan, Yazı İşleri Müdürü Gül Tuzcu ve Medya İletişim Bürosu Sorumlusu Sertaç Budak’ın da katıldığı basın toplantısında, işleyişiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

denizli-bir-kapali-2-acik-cezaevi-1

MAHKEMELERDEKİ 2 KİŞİDEN 1’İ YA DAVALI YA DAVACI
Mahkemelerdeki her 2 kişiden 1’inin ya davalı ya da davacı olduğuna dikkat çeken Alper, herkesin kendi bakış açısıyla yaklaşım göstermesinin toplumun doğru bilgilendirilmesi noktasında sıkıntı yarattığını, bu amaçla medya iletişim büroları kurulmasına karar verildiğini, pilot illerden birisinin de Denizli olduğunu belirtti.

“E-İCRA İLE İŞLEMLER KOLAYLAŞACAK”
Denizli’de bir başka yeni uygulamanın icra işlemleriyle ilgili olacağını açıklayan Başsavcı Alper, “Denizli’de 9 müdürlük, 500 bin dosya var. Vatandaş adliyeye geliyor, hangi icra müdürlüğüne gideceğini öğreninceye kadar zaman kaybediyor. Modern devlette bunun yeri yok. Bunun için yeni bir uygulamaya geçiliyor. Bir büyük icra müdürlüğü olacak. Dosyaların yüklenmesine başlandı. Sistem kurulduğunda vatandaş adliyeye gelmeden internet üzerinden icra takibini başlatabilecek. Böylece vatandaş 3 gün içinde icra işlemini bitirecek” dedi.

YENİ CEZAEVLERİ AÇILACAK
Denizli’de bu yıl içinde Kocabaş Mahallesi’nde 1 “T” tipi ve 2 açık cezaevinin açılacağını kaydeden Alper, “Yeni cezaevlerinin ekim ayına kadar bitirilmesi planlanıyor. Buralar da açıldığında kapasite 5 bin kişiye ulaşacak. Denizli bu anlamda Silivri’den sonra en büyük cezaevi yerleşkesine sahip il olacak” ifadesini kullandı.

HÜKÜMLÜLERE MESLEK EĞİTİMİ
Sadece cezalandıran değil, eğiten olma konusunda da çalışmalar yaptıklarını anlatan Başsavcı Mustafa Alper, “Cezaevine giren kişi, çıkarken bir meslek sahibi olsun, topluma yeniden entegre olup suç işlemesin istiyoruz. Bunun için Bozkurt Kadın Açık Cezaevi’nde tekstil ve aşçılık, Sarayköy Açık Cezaevi’nde kaynakçılık ve tornacılık kursları düzenleyeceğiz. Yeni açılacak 2 cezaevindeki planlama daha sonra yapılacak. Kapalı cezaevinde başlayan kurslar, açık cezaevi ile devam edecek ve denetimli serbestlik uygulaması aşamasında sona erecek. Bu konuda Halk Eğitim merkezleri, belediyeler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müürlüğü ile işbirliği içinde olacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı