REKLAMI GEÇ

Üçgen Çarşısı alev alev

Üçgen Çarşısı alev alev

Denizli’de 1980’li yıllarda yapılan, ancak bir türlü rantabl olarak kullanılamayan Üçgen Çarşısı’nda yangın çıktı. Dev çarşıyı saran ve gece karanlığında gökyüzünü aydınlatan alevler itfaiyenin iki saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürülürken, yangının üç ayrı noktada aynı anda başlaması “kundaklama” şüphesini gündeme getirdi.

/ DENİZLİHABER / 12 Nisan 2014 Cumartesi, 09:24

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

Deliktaş Mahallesi’ndeki Üçgen Çarşısı’nda gece saat 23.30 sıralarında yangın başladı. Çarşının 9’uncu Blok bölümünde tekstil atıklarının bulunduğu yerde alevleri görenler itfaiyeye haber verdi. Yangın, tonlarca tekstil atıklarının çarşı içine düzensiz konulması sonucu kısa sürede büyüyerek etrafa yayıldı.

ic-1

Alevler aynı bloktaki üst kattaki işyerlerine de sıçrayarak alev almasına neden oldu. Sevk edilen itfaiye ekipleri, 22 araçla yangına müdahale etti. İtfaiye ekipleri, polyester ve elyaf malzemelerin yoğunlukta olduğu çarşıda yangını söndürmek için köpüklü suyla yangın söndürmeye çalıştı. Yangın birçok yönden müdahale eden itfaiye ekiplerinin iki saatlik çalışması ile kontrol altına alındı. 

İşyeri sahipleri, yangın esnasında tekstil atıklarını kurtarmaya çalıştı. Çok sayıda işleri yanıp, zarar görürken, gazete dağıtımı yapan işyeri de zarar gördü. Yangının kontrol altına alınmasından sonra tekstil atıkları iş makinalarıyla boş alana çekildi. İtfaiye ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürdü. Dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine de ambulansta oksijen tedavisi uygulandı.

ic-4

Polis ekipleri, yangının üç ayrı yerde aynı anda başlaması nedeniyle kundaklama olasılığı üzerinde dururken bu yönde araştırma başlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı