REKLAMI GEÇ

UÇURUMUN DİBİNDE 22 SAAT

UÇURUMUN DİBİNDE 22 SAAT

Çamlık Mesireliği’nden girerek ormanlık arazide yürüyüşe çıkan Fahri Kılıç isimli vatandaş, dengesini kaybedip 40 metrelik uçuruma yuvarlandı. Sağ bacağı kırılan Kılıç, dün saat 16.00’da 112’yi arayarak yardım istedi. Gece 01.30’da yeri tespit edilen Kılıç’a ilk müdahale bir doktor tarafından ancak bugün 12.00 sularında yapıldı. Ancak yaralı vatandaş hala kurtarılmayı bekliyor!

/ DENİZLİHABER / 12 Eylül 2008 Cuma, 00:00

112 Acil Servis’e dün saat 16.00 sularında gelen “ilk yardım” çağrısı ile başlayan kurtarma operasyonu, bilmeceye döndü. Fatih Kılıç isimli vatandaş, Çamlık Mesireliği’nden girdiği eski Kızılcabölük yolunda yürümeye başladı. Aşırı sıcak yüzünden yol yerine ormanlık araziden yürümeyi tercih eden Kılıç dengesini kabedince 40 metrelik bir uçuruma yuvarlandı. Sağ bacağı kırılan Kılıç, yardım umuduyla 112’yi aradı ancak 22 saattir bulunduğu yerden çıkarılamadı. Kılıç’ın yerini gece 01.30 sularında tespit eden ekipler, karanlığı ve arazi şartlarını gerekçe göstererek müdahalede bulunamadı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin, jandarmanın da desteğini alarak başlattıkları kurtarma operasyonunda hiçbir yöntem, 40 metrelik uçurumun dibinde yardım bekleyen Kılıç’ın çıkarılması konusunda işe yaramadı.

Bölgeye gelen 112 ekiplerinde görevli bir doktor, ilk yardım malzemeleriyle birlikte saat 12.00 sularında, iple sarkıtılarak Kılıç’ın yanına indirildi. Kılıç’a ilk müdahaleyi yapan doktor yine yukarı çekilirken, ekipler halen yaralı vatandaşın uçurumdan nasıl kurtarılacağını tartışıyor.

Bölgede kurtarma çalışmalarını izleyen muhabirimiz Ümit Bilgiç, geçen 22 saatlik süre boyunca önce karanlık, daha sonra da arazi koşulları nedeniyle 40 metrelik uçurumdan bir türlü çıkarılamayan vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğunu belirtirken, kurtarma ekiplerinin helikopter için Orman Bölge Müdürlüğü’ne başvurduğu ancak, donananımın yeterli olmaması nedeniyle müdürlükten olumlu yanıtın alınmadığını bildirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı