REKLAMI GEÇ

Ülke genelinde 59 kişiyi dolandıran çete üyelerinin yargılanmasına başlandı

Ülke genelinde 59 kişiyi dolandıran çete üyelerinin yargılanmasına başlandı

Denizli’de organize suç örgütü kurarak 59 kişiyi araç satışı sırasında aynı yöntemle dolandırdığı iddia edilen 3’ü tutuklu 18 sanığın yargılanmasına başlandı. Dolandırdıkları kişilere alışveriş öncesi sazan balığı da yedirdiği belirtilen zanlıların yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya Türkiye’nin farklı illerinden 30 mağdur da katıldı, hak aradı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Haziran 2021 Pazar, 11:45

Buldan’da bazı vatandaşların internet üzerinden satışa çıkarılan araçlarının alışverişi sırasında dolandırıldığı şikayeti üzerine Buldan Cumhuriyet Savcılığı’nca soruşturma başlatılmış, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri kapsamlı bir çalışma yürütmüştü.

Ekipler, yaptıkları araştırmada şüphelilerin Türkiye genelinde farklı illerde aynı yöntemle 59 kişiyi dolandırıldığını belirlemiş, şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonlarda 18 şüpheliyi farklı zamanlarda gözaltına alınmıştı. Ağlarına düşürdükleri vatandaşları, araç satışı öncesi kafe, restoran gibi yerlere götürüp ikramda bulunan, sazan balığı yediren anlılardan E.K, U.S. ile Ü.M. tutuklanmış, 15’i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

MAĞDURLAR ADLİYEYE GELDİ
Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması görüldü. Sanık avukatlarıyla mağdurların katıldığı duruşmada, mahkeme heyeti mağdurları dinledi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Denizli Adliyesi önüne gelen yaklaşık 30 mağdur, adliye önünde hak aradı.

ÇAYIMA BİR ŞEY KATMIŞLAR
Mağdurlardan Nagihan Yıldırım gazetecilere yaptığı açıklamada, dolandırıcıların kendine bulaşma sırasında sürekli çay içirdiğini ve çayın içinde başka bir şeyin olduğunu belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı:

“2 yıl önce internette aracımızı satışa çıkardık. Denizli’de yaşadıklarını sonradan öğrendiğimiz, İzmir’de yaşadıklarını söyleyen kişiler, esnaf kefalet kredisinden kredi kullanıp aracımızı satın almak istediklerini, değerinde fiyatını vereceklerini ancak sadece satışın tarlaları o bölgede olduğu için İzmir’de yapılması gerektiğini söyledi.

Kocaeli’den kalktık İzmir’e aracımızı satmaya gittik. Bizi orada karşıladılar, diğer mağdurlara yaptıkları gibi bizi bir çay bahçesinde ağırladılar. Bize orada yedirdikleri içirdikleri çayın ve içeceklerin, içerisinde ne olduğunu bilmediğimiz bir madde karıştırdıklarını sonradan öğrendik.

MANASIZ BİR ŞEKİLDE İNANDIK
Çünkü söyledikleri her şeye onay verdik. Manasız bir şekilde adamlara inandık. İki satırlık bir yazı yazdırdılar, ‘bu aracı 85 bin TL karşılığında anlaşılmıştır’ diyorlar ve imzalattırıyorlar. Sonrasında sözleşmeyi ‘paralarını elden ödedik’ şeklinde geri kalan kısmını dolduruyorlar.

İşi dolandırıcılık olayından çıkarıp, alacak verecek davasına dönüştürüyorlar. Aynı gün 2-3 kişiye araçları devir ediyorlar, 2 saat arayla ödemelerimizi beklerken başka kişilere araçlarımızı satıyorlar. Sonrasında para ödeyeceklerini beklerken yanımızda ki kişilerde kayboluyorlar, tuvalet, araca yakıt alma bahanesiyle ya da bir mola istasyonunda duruyorlar” dedi.

Dava, ileri bir tarihe ertelendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı