REKLAMI GEÇ

Ünlü işadamı ve ailesi ölümden döndü

Ünlü işadamı ve ailesi ölümden döndü

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik saldırı girişimi sırasında Denizlili işadamı Yasin Cinkaya ailesi ile birlikte çatışmanın ortasında kaldı. Ünlü işadamı Cinkaya yaşadıkların dehşeti Denizlihaber.com’a anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2016 Cumartesi, 17:58

Dün gece Türkiye’de yönetimi ele geçirmeye çalışan Fethullahçı Terör Örgütü üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatilini geçirdiği Marmaris’teki Kıyı Residence da bir saldırı gerçekleştirdi. Görgü tanıklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopterle ayrılmasından 12 dakika sonra FETÖ üyesi komutanlar önderliğindeki askerlerin bir helikopter ile tatil köyüne çıkartma yaptığını belirtti. 

denizli-15-temmuz-gecesi-neler-oldu-anons

Helikopterle indirilen askerler burada polisle çatıştı. Çatışmaya Sikorsky tipi helikopter de katıldı.

YASİN CİNKAYA DA ORADAYDI
Denizlili işadamı Yasin Cinkaya da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı yerde tatil yapıyordu. Erdoğan’ın kaldığı dairenin tam karşısında beşinci kattaki dairesinde ailesi ile tatilini geçiren Cinkaya Ailesi saat 02:30 sıralarında silah sesleri ile irkildi. Yaklaşık iki buçuk saat süren çatışma boyunca tüm tatilciler büyük panik yaşarken Cinkaya ailesi de yere yatarak silah seslerinin sona ermesini bekledi. Çatışma sonunda iki polis şehit olurken tatil merkezinde çatışmanın izleri sabah saatlerinde daha iyi gözlendi.

DEHŞET VERİCİYDİ
Yaşadıkları anları Denizlihaber.com’a anlatan işadamı Yasin Cinkaya, “Dehşet vericiydi. Çatışmaların ortasında kaldık. Tüm çatışma evin önünde oldu. Tam bir panik havası yaşandı. Biz bütün aile hemen yere yatarak korunmaya çalıştık. Evimiz beşinci katta. Çatışmaya katılan helikopter beşinci kat seviyesinde askıda kaldı. 30 metre önümüzdeydi. Diğeri sitenin içine inerek asker indirdi. Tüm çatışma kaldığımız sitenin içinde gerçekleşti. İki helikopterin çapraz ateşlerinin yanı sıra binamızın son katında keskin nişancı polisler de çatışmanın içindeydi. Savaş ortamı gibiydi. Özellikle alt katlarda yaşayan komşularımızın evleri silah atışlarında isabet aldı” diye konuştu.

KİMLER KALIYORDU
Çatışmanın yaşandığı sitede işadamı Yasin Cinkaya tüm ailesi ile birlikte kalıyordu. Çatışma sırasında Gümüşler eski Belediye Başkanı, işadamı İbrahim Cinkaya ve eşi Fadime Cinkaya, Yasin Cinkaya’nın eşi Yasemin Cinkaya ve kızları Bade, Yasin Cinkaya’nın ablası Yasemin ve kardeşi Yeliz ile birlikte 5 yeğeni konut içinde bulunuyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı