REKLAMI GEÇ

Utangaç: Adli yapıdaki adaletsizlik intihara sürüklüyor

Utangaç: Adli yapıdaki adaletsizlik intihara sürüklüyor

Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, kısa aralıklarla 3 adliye çalışanın intihar ettiğini belirterek, “Adli yapıda yaşanan adaletsizlik çalışanların psikolojisini bozuyor, baskıya ve ayrımcılığa daha fazla dayanamayan meslektaşlarımız hayatlarına son veriyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2017 Perşembe, 17:30

Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Utangaç, Adalet Bakanlığı’nın son dönemlerde intihar vakalarıyla gündeme geldiğini söyledi. Yaşananları ve nedenlerini değerlendiren Utangaç, “Antalya’da Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevli Zabıt Katibi Cevahir Toker Adliye binasının 7. katından atlayarak yaşamına son vermiştir. Tunceli Çemişgezek Adliyesi’nde mübaşir kadrosunda çalışan üyemiz Süleyman Aydın ise Adliye arşiv odasında kendini asarak intihar etmiştir. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde zabıt katibi kadrosunda çalışan üyemiz Fatih Ersoy da yaşamına son vermiştir. Bu durum Bakanlıkta yaşanan sorunların giderek arttığını göstermektedir” dedi.

“AYRIMCILIK VE YETERSİZ ÜCRETLER ÇALIŞANLARIN PSİKOLOJİSİNİ BOZUYOR”
İş yükünün ağır olması, personel sayısının azlığı ile ekonomik ve sosyal hakların yetersizliğinin çalışanların psikolojisini bozduğunu dile getiren Utangaç, “Ülke insanlarına ‘Adalet’ hizmeti sunmak için oluşturulan bir kurumun, kendi çalışanları arasında ayrımcılık yapması ve adil uygulamalar yapmaması adalet anlayışına yapılmış olan en büyük darbedir. Bu ayrımcılık, çalışanların psikolojisini bozmakta, baskıya ve ayrımcılığa daha fazla dayanamayan adalet çalışanları maalesef hayatlarına son vermektedirler” dedi.

“ADALET BAKANLIĞI’NI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
Çalışma şartları ağır ve ücretleri yetersiz olan Adalet çalışanlarının psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Utangaç, “Hayat şartları olumsuzluğa sürüklenen adalet çalışanları maalesef hayatlarına son vermeyi tercih etmiştir. Adalet Bakanlığı’nı göreve davet ediyor, intiharların araştırılmasını istiyoruz.
Adalet Bakanlığı derhal bir çalışma yapmalı, adalet çalışanlarının ekonomik sosyal ve özlük haklarında düzenlemeye gitmelidir. Çalışanlar arasında ayrım yapmaya son vermelidir. Ayrımcılık devam ederse, karşılarında bizi bulacaklardır” dedi.

Yorumlar

Adalet   -  Bağlantı 23 Kasım 2017, 22:24

Malesef niye araştirilmiyor niye bu haberler tvlerde çıkmıyor acaba bu olaylarin nedeni arastirilip kamu oyuna bilgilendirilmelidir.Emanet memurundan,mubasirine,katibine kadar psikolojik testlere alınmalıdır.Bir insan bu kadar kolay kaybedilmemeli

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı