REKLAMI GEÇ

VİCDANSIZLAR!

VİCDANSIZLAR!

Böbrek taşı operasyonu için gittiği hastanede, duyarlılık testi yapılmadan verilen narkoz nedeniyle kalbi durdu. Yaşama döndürüldü ama bu kez bitkisel hayata mahkum oldu. 160 gün sonra gözlerini açtığında vücudunun tamamı felçliydi. Tedavi süreci bitti diye polis marifetiyle hastaneden atıldı!

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2009 Pazartesi, 18:29

41 yaşındaki Gülten Kara, bundan on ay önce eşi Rasim Kara(45) ile birlikte geçtiğimiz yıl 28 Aralık’ta böbrek taşı operasyonu için sabahın erken saatlerinde Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti. İddialara göre operasyon sırasında yapılan tarihi ihmal Gülten Kara’yı yatağa mahkum ederken, Kara ailesinin kabusu oldu.

Duyarlılık testi yapılmamış!
2 çocuk annesi Gülten Kara, iddialara göre operasyon öncesinde duyarlılık testi yapılmadan ameliyathaneye alındı ve vücuduna narkoz verildi. Narkoz alerjisi olduğu bilinmeyen Kara’nın kalbi bir anda durdu. Operasyonu gerçekleştiren doktorların müdahalesiyle kalbi tekrar çalıştı ama, bitkisel hayattan kurtulamadı. Tam 160 gün yoğun bakımda, hareketsiz yattı.

Kendine geldi ama!
160 gün süren çileli bekleyişin ardından gözlerini açan Kara’yı talihsiz bir haber daha bekliyordu. Gülten Kara’nın, gözleri dışında hiçbir organı çalışmıyordu. Doktorlar, 28 Aralık’taki operasyon sırasında kalbinin durduğu saniyelerde beynine oksijen gitmediği için vücudunun tamamıyla felç olduğunu açıkladılar.

Bu da yetmedi!
Emlakçı eşinin üzerinden sağlık giderleri karşılanan Gülten Kara, yoğun bakımdan çıkarıldıktan sonra hastane yetkilileri, Kara ailesini bir kez daha şoke eden haberi verdi. Gülten Kara’nın, artık PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bakımının yapılamayacağı, taburcu edilmesi gerektiği söylendi. Rasim Kara, eşinin başına gelen olaylardan sorumlu tuttuğu hastanenin yetkililerinden, tedavinin sürmesini istedi.

Polis marifetiyle attılar!
Ancak hastane yönetimi, ailenin bu isteğini reddetti. Aile tedavinin sürmesi konusunda ısrar edince polis marifetiyle talihsiz kadınının hastaneden çıkarılmasına karar verildi. Rasim Kara’nın tüm uğraşına rağmen geçtiğimiz hafta Gülten Kara bir sedyeyle polis nezaretinde hastaneden çıkarılıp Ambulans’a koydu ve Kara’yı, tedavisinin bundan sonraki kısmı için Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk etti.

Kara’yı aynı kader bekliyor
Rasim Kara, bir yandan suç duyurusunda bulunup hukuk mücadelesi başlatırken, bir taraftan da eşinin tedavisi için varını yoğunu ortaya koydu. Tamamen felçli eşinin eve gönderilip kaderine terk edilmesini istemiyor. Bu yüzden polisler eşliğinde PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nden atılan eşini Denizli Devlet Hastanesi’nde de aynı kaderi beklediğini önceki gün öğrendi. Hastane yöneticileri, Gülten Kara’nın Kurban Baramı’ndan önce hastaneden çıkarılacağını duyurdu.

Adalet istiyorum
Acılı eş Rasim Kara, şimdi adalet bekliyor. “Eşimi böbrek taşı operasyonu için güle oynaya gittiği hastaneden, ihmal yüzünden polisler eşliğinde felç olmuş bir şekilde başka bir hastaneye nakletmek zorunda kaldık. Sağlık bulmaya gittiğimiz devletin sağlık kuruluşlarında sağlımızı, umudumuzu, her şeyimizi kaybederek geri döndük. Şimdi adalet istiyorum. Hukuk mücadelesinin sonunda haklı olduğumuz ortaya çıkacak. Ama mahkemenin bitmesini bekleyinceye kadar, eşimi hastaneden çıkarıp eve gönderecekler” diye konuşan Rasim Kara, devlet yetkililerine seslendi; “İki çocuğum ve eşime aynı anda nasıl bakacağım! Devlet büyüklerine sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun!” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı