REKLAMI GEÇ

Yargıtay, Hafize Kurban’ın katilinin cezasını fazla buldu: yeniden yargılanacak

Yargıtay, Hafize Kurban’ın katilinin cezasını fazla buldu: yeniden yargılanacak

Denizli’de, boşanma aşamasındaki eşi Hafize Kurban’ı bıçakla öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Uğur Kurban’ın yeniden yargılanmasına temmuz da başlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2022 Perşembe, 09:30

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kurban’a verilen hapis cezasının temyiz istemiyle yapılan inceleme sonrasında karar gerekçesinde makul oranda ceza indirimi yapılmadığı, dolayısıyla fazla ceza verildiğini vurguladı.

Ayrıca eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban’ın bir başkası ile gönül ilişkisi olduğu, bu durumun görgü tanıklarının anlattıkları ve telefon kayıtları ile dosyada yer aldığı belirtilen incelemede şunlara yer verildi:

“Maktulün eşi olan sanığa karşı evli oldukları dönem içinde sadakat yükümlülüğüne aykırı davranmak suretiyle bir başkasıyla duygusal birliktelik yaşadığı, tanık beyanlarına göre maktulün gönül ilişkisi yaşadığı şahsın sanık ve maktulün ortak ikametine de geldiği, maktulün içeri aldığı şahsı kardeşi katılan ve tanığında görmesi üzerine maktul ile kardeşi arasında münakaşa yaşandığının anlaşılması karşısında maktulden sadır olan haksız davranışların ulaştığı boyut dikkate alındığında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis öngören TCK’nın 29’uncu maddesinin uygulanması sırasında makul oranda bir ceza indirimi yerine asgari oranda indirim yapılması suretiyle fazla ceza tayini yasaya aykırı olup sanık müdafinin temyiz istemi bu itibarla yerinde görüldüğünden, hükmün tebliğnamedeki düşünceye uygun şekilde CMK’nın 302/2’inci maddesi uyarınca bozulmasına karar verilmiştir.”

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından Kurban’ın dosyası, Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesince incelendi. Yerel mahkeme, dosyaya ilişkin duruşma tarihini belirledi. Uğur Kurban, 19 Temmuz’da yeniden hakim karşısına çıkacak.

SADAKATSİZLİK AĞIR TAHRİK KABUL EDİLDİ

Hafize Kurban’ın ailesinin avukatı Adil Demir gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kadın cinayetlerinde haksız tahrik indirimi verilmesi kadın cinayeti faillerinde ‘yatar çıkarım’ duygusuyla cesarete sebep vermektedir. Oysaki sebebi her ne olursa olsun, kadın cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet cezası verilir ise, ‘yatarım çürürüm’ mesajı verilir ve bu kadın cinayetlerine engel olunabilir. Kadına karşı cinayet işlemeyi düşünen ‘hapishanede çürürüm’ duygusunu hissetmelidir. Bu karar akıl alacak gibi değil. Hafize Kurban ayrı yaşadığı eşi tarafından önce yaralandı. Çocuğunun önünde 20 santimetrelik bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü. Mahkeme ve Yargıtay sadakatsizliği ağır tahrik kabul etti.” diye konuştu.

Sanığın avukatı Hamdi Işıklı ise verilen cezanın fazla olduğunu ve müvekkilinin tahrik hükümlerinden azami oranda faydalanması gerektiğini anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı